Rehabilitering betyder direktöversatt ”att återgå till tidigare funktion”. Det innebär att djuret rehabtränas för att återanpassas till ett normalt liv.

Göteborg (Västra Djursjukhuset)

August Barks gata 8 421 32 Västra Frölunda
Hitta hit 031-450 700

Vår rehabiliteringsavdelning är toppmodernt utrustad med bland annat waterwalker, vibrationsplatta, laser, akupunktur, OMT mm.

På vår rehabiliteringsavdelning arbetar sjukgymnaster som är legitimerade av både Socialstyrelsen och Jordbruksverket. Sjukgymnasterna har alla tidigare erfarenhet från humanvården, flerårig erfarenhet inom veterinärmedicin och har dessutom gått ett flertal kurser och utbildningar. Vår rehabiliteringsavdelning har ett nära samarbete med djursjukhusets veterinärer.

All rehabilitering inleds med ett grundligt första besök där vi utför en ordentlig funktionsanalys av din hund. Vi tittar på hur den rör sig, hur den är musklad, letar efter smärttecken osv. Utifrån funktionsanalysen gör vi upp en rehabiliteringsplan tillsammans med dig som djurägare för att få ett så optimalt resultat som möjligt. Ibland är det muskler som behöver byggas upp och ibland är det smärta som behöver lindras. Du får alltid med dig övningar och uppgifter att utföra hemma på egen hand. Ibland kanske det bara behövs ett besök för att få tips och råd på hur man skall sköta träningen hemma. Givetvis går det bra att kontakta oss även för friskvårdsträning.

Vid avbokning samma dag debiteras halva kostnaden och vid uteblivet besök debiteras hela kostnaden.

Allt mer komplicerade kirurgiska ingrepp utförs på våra sällskapsdjur. Det innebär att efterfrågan och behovet av rehabilitering och eftervård ökat. Många djursjukhus och djurkliniker lägger idag stor vikt vid eftervården.

Rehabilitering kan innebära allt från information om olika träningsmetoder till praktiska undersökningar och övningar med hunden eller katten. Oftast utförs en individuell rehabiliteringsplan. Vid rehab-besöket görs en grundlig genomgång av djurets framsteg och en plan för vidare träning erbjuds.

För träningsupplägg kan ett enstaka besök vara av värde, men ofta sträcker sig behandlingstiden över flera månader med kontinuerliga uppföljningar tills hunden eller katten uppnått maximal funktion efter sina förutsättningar. Rehabiliteringspersonalen som har stor vana att se den här typen av patienter fångar ofta upp eventuella problem och svarar på frågor som dyker upp efter hand.

Rehabträning har även en viktig funktion för djur med skador som inte går att åtgärda kirurgiskt, men där adekvat rehabiliterings-träning kan ge funktionen åter.

Göteborg (Västra Djursjukhuset)

August Barks gata 8 421 32 Västra Frölunda
Hitta hit 031-450 700