För hundar och katter med återkommande mag-tarmproblem kan det vara av intresse för veterinären att analysera prov från djurets avföring.

Göteborg (Västra Djursjukhuset)

August Barks gata 8 421 32 Västra Frölunda
Hitta hit 031-450 700

AniCura Västra Djursjukhusets laboratorium är öppet både vardagar och helger och tillhandahåller snabba och noggranna analyser både till våra egna veterinärer och andra kliniker och djursjukhus. 

Beroende på symtom kan olika analyser som förekomst av blod, mag-tarmparasiter, virus eller bakterier efterfrågas. Provsvaret kan, tillsammans med andra undersökningar och djurets symtom, hjälpa veterinären att ställa rätt diagnos.

Provet

Prov från avföring kan lämnas in i påse eller burk i samband med veterinärbesöket. Om enbart en mycket liten mängd avföring behövs för analysen, kan ett provtagningsrör med skopa användas. En undersökning kan bli säkrare om lite avföring från flera olika tillfällen lämnas in. Det äldsta provet bör inte vara äldre än 24-30 timmar.

Provsvar

Beroende på vilken analys som efterfrågats kan det dröja upp till en vecka innan analysen är klar. Provsvaret kan ge förklaring till symtomen, men ibland behövs ytterligare prover och undersökningar.

Göteborg (Västra Djursjukhuset)

August Barks gata 8 421 32 Västra Frölunda
Hitta hit 031-450 700