På vår vårdavdelningen har vi separata avdelningar för hund och katt, detta för att minska stressen för våra patienter.

Om din hund eller katt behöver vidare vård eller utredning skrivs den in på vårdavdelningen. Det kan handla om medicinska utredningar, provtagningar och olika typer av behandlingar. Här vårdas även patienter efter operationer som kräver eftervård. Ansvarig veterinär eller sköterska ringer alltid upp under dagen (vanligtvis innan kl 14.00) och informerar om hur ditt djur mår och om det behövs vidare undersökning och behandling. Det är viktigt att vi har fått ett telefonnummer där vi alltid kan nå dig.

Kattavdelning

Katterna bor i ett separat kattstall i egen bur försedd med glasdörr inredd med filt/sovlåda, toalåda samt matplats. De har även utsikt över vår innergård och kan bland annat få se en och annan fågel emellanåt vilket vi tror uppskattas. På kattavdelningen finns även speciella burar för de katterna som behöver behandling med syrgas. 

Hundavdelning

Hundarna bor i egen rymlig bur med filt och/eller korg och rastas minst 4 gånger per dag i vår inhägnade rastgård som ligger i direkt anslutning till vårdavdelningen. 

Intensivvård

På intensivvårdsavdelningen (IVA) vårdas patienter med kritiska tillstånd som lunginflammation, hjärtsvikt, förgiftningar, kramper, andningssvårigheter, trauma.

Avdelningen är utrustad med specialutrustning för att hjälpa mycket sjuka patienter. Till exempel har vi här syrgas, akutmediciner, värme, infusionspumpar, EKG, pulsoximeter och blodtrycksmätare men vi har även en utökad övervakning eftersom de här patienterna behöver intensiv vård och omsorg.

Omvårdnad 

Vi är väldigt måna om att din hund/katt skall ha det så bra som möjligt när den ligger inne hos oss och därför lägger vi stor vikt vid själva omvårdnaden av våra patienter. Alla patienter reagerar olika på att vara hemifrån och vi försöker hela tiden göra vårt yttersta för att just din katt eller hund skall trivas så bra som möjligt, vilket påskyndar läkning och återhämtning.

Om du vill lämna med personlig filt eller dylikt får ni gärna göra det men vi kan tyvärr inte garantera att de kommer tillbaka till er då vi tvättar allt som blir smutsigt och det är svårt att hålla isär privata filtar/koppel från våra egna. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. 

Foder

Vi har många olika typer av foder på djursjukhuset men har inte möjlighet att ha alla fodersorter. Äter ditt djur specialfoder måste du själv ta med detta när du lämnar din hund eller katt. Av hygien skäl kan vi ej hantera färskfoder.