Till vår guldcertifierade kattmottagning kan du söka för de flesta åkommor din katt kan ha råkat ut för. Vi har anpassat vårt väntrum och våra behandlingsrum för att din katt ska kunna känna sig så trygg som möjligt i en annars osäker situation. Vi som arbetar på kattmottagningen gör vårt allra bästa för att undersökning och behandling ska ske så kattvänligt och stressfritt som möjligt.

Vi finns här för dig och din katt!

Välkommen till Kattmottagningen! 

Vår kattmottagning består av ett väntrum och två behandlingsrum som ligger på övre plan, avskilt från det stora väntrummet och hundarna på nedre plan. I väntrummet kan du och din katt njuta av lugnet och tystnaden medan ni väntar på er tur. Vi har hyllor att placera kattburen på och filtar att hänga över buren för att skapa ännu mer trygghet för din katt. 

Behandlingsrummen är inredda så att din katt ska kunna utforska den nya miljön på ett tryggt sätt. Bland annat har vi en trapp upp till fönstret så att även den äldre katten med ledsmärta ska kunna  njuta av utsikten. På avdelningen har vi flera doftavgivare som sprider lugnande dofter till katterna för att öka din katts välbefinnande. Inne på kattmottagningen är självklart inga hundar tillåtna. 

Vi som arbetar på kattmottagningen utbildas kontinuerligt för att hålla oss uppdaterade kring den senaste forskningen gällande kattens sjukdomar, vård och beteende. 

Om din katt behöver skrivas in har vi en separat vårdavdelning för katt med burar som är utrustade med kattvänlig inredning såsom tyststängande glasdörrar och bekväma sovplatser. Utsikt över atriumgården där katterna kan kika på småfåglarna som matas ingår också i katt-vårdpaketet! 

Vi som ingår i teamet på Kattmottagningen är: 

Katarina Bewig
Leg. veterinär, avdelningsansvarig, specialist i hundens och kattens sjukdomar 

Emelie Haglund Törnblom
Leg. veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar 

Jennie Wahlqvist
Leg. djursjukskötare, ISFM Certificate in Feline Nursing 

Agnes Källhult
Leg. djursjukskötare, ISFM Certificate in Feline Nursing 

Karin Vrba
Leg. djursjukskötare 

Theres Dahlgren
Leg. djursjukskötare 

Ann Hedengren
Leg. djursjukskötare 

Linda Arvidsson
Kval. djurvårdare nivå 2 

 

Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller funderingar!  

Du når oss via vår e-post vastra.kattmottagning@anicura.se eller fråga efter 

Att få boka en tid på Kattmottagningen via telefon på 031-45 07 00! 

 

Cat Friendly Clinic 

AniCura Västra Djursjukhuset är medlem i organisationen International Society of Feline Medicine som jobbar för katters välfärd och hälsa. Av ISFM är vi certifierade som Cat Friendly Clinic med guldstandard och vi har alltid kattens bästa i centrum. Vi arbetar kontinuerligt med att göra den främmande miljön så bra som möjligt för just din katt.