Välkommen till Hudmottagningen på AniCura Västra Djursjukhuset! Här erbjuder vi undersökning, diagnostisering och behandling av sjukdomstillstånd såsom allergier, hud- och öroninfektioner, hudparasiter, håravfall och immunologiska sjukdomar som påverkar hud, tassar, klor och öron.

På mottagningen utför vi en grundlig undersökning och utvärdering av orsaken till ditt djurs problem för att finna den bästa behandlingen. 

Tillsammans med dig som djurägare strävar vi till att diagnostisera och skräddarsy den behandlingsregim som passar ditt djur och dig bäst.  Vi vet att det kan vara en utmaning att vara husse eller matte till ett djur med hudproblem och att komma fram till en behandling som passar både djur och djurägare är väldigt viktigt för oss! 

Vissa hudfall är komplexa och vi har också ett nära samarbete med andra avdelningar på djursjukhuset såsom bilddiagnostik, mag/tarm-teamet, onkologi/tumörsjukdomar, internmedicin, ögonmottagningen, kattavdelningen och mjukdelskirurgi för att kunna erbjuda den bästa möjliga vården och behandlingen på ett och samma ställe.  

Vi utreder och behandlar bland annat; 

Klicka här för att ladda ner Hudformuläret

Vid hudmottagningen på AniCura Västra Djursjukhuset träffar ni: 


Emma Lindblad-Åström
Leg. veterinär, specialist i hunden och kattens sjukdomar och med specialintresse i dermatologi/hudsjukdomar. Emma tog examen från SLU, Uppsala 2009 och har varit på Västra djursjukhuset sedan 2013. Emma är under utbildning i ett masterprogram inom dermatologi.