Akutmottagningen

AniCura Västra Djursjukhuset är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur utan tidsbeställning alla dagar i veckan mellan kl 08.00-20.00. På helgen vill vi alltid att du ringer innan besöket så att vi kan ge ditt djur bästa vård när ni kommer in. Det finns alltid veterinärer på plats som arbetar i team med djursjukskötare för att ta emot och behandla eller operera ditt djur vid akut sjukdom eller skada.

Öppettider

Akutmottagningen är öppen 08:00-20:00 alla dagar i veckan.

Vid begränsat akutintag

Ibland drabbas vi av omständigheter som gör att vi behöver begränsa vårt akutintag till att enbart ta emot djur med livshotande tillstånd.

Exempel på direkt livshotande tillstånd där man alltid ska söka vård:

Är du osäker på ditt djurs tillstånd och vill träffa en veterinär direkt kan du kostnadsfritt kontakta AniCura-appen för bedömning. Appen hittar du där appar finns och heter helt enkelt ”AniCura”.  

Nattetid

Nattetid är akuten stängd men det finns alltid personal på plats som övervakar inneliggande djur dygnet runt.

Om ditt djur kan bära på smitta

Har du ett djur med hosta, diarré eller kräkning ber vi dig att behålla ditt djur i bilen medan du anmäler dig i receptionen och till dess att det är din tur. Detta för att undvika eventuell smittorisk.

Det kan förekomma väntetider

Ibland är patienttillströmningen stor och det kan tidvis uppstå väntetid på akutmottagningen. Ni registreras vid ankomsten men kan få vänta då patienterna prioriteras efter behov av akut vård.

Om djuret behöver opereras akut utförs operationen så snart vi har möjlighet, men även här prioriterar vi de mest akut sjuka djuren. Ibland kan ditt djur behöva stanna kvar över natten för operation nästkommande dag. Vi ringer alltid och informerar om detta.

OBS! För akuta besök debiteras alltid en jouravgift.