Vi är alla olika men vi är alla djurägare

Den 26 februari öppnar vi upp djursjukhusets dörrar för de som normalt inte har möjlighet att komma hit. 

Enligt socialstyrelsen finns det (2011) cirka 34 000 personer som inte har ett stadigt boende och kan sägas leva i hemlöshet i Sverige. Många har sina djur som enda sällskap i en tuff tillvaro. Med en mindre bra ekonomi, är kanske inte veterinärbesök och djurförsäkringar det första som prioriteras.

För nionde året i rad öppnar vi dörrarna för en hel dag av professionell vård, helt gratis. Samarbetet med Faktum inleddes 2008 då vi under en längre tid funderat på hur vi skulle kunna underlätta situationen för personer som lever i hemlöshet och socialt utanförskap och deras fyrfota vänner. Faktumdagen har blivit en tradition som alla inblandade glädjer sig åt. 

Inför Faktumdagen bokas djuren in via Faktum och det kan handla om allt ifrån förebyggande åtgärder såsom seniorkontroller, kloklippning till mer omfattande åtgärder som utredningar och operationer. Alla hundar och katter som kommer blir även vaccinerade om djurägaren önskar och de får även med sig en påse forder efter besöket. 

Vi på AniCura Västra Djursjukhuset står för ekonomiska medel och vård och Faktum administrerar hjälpen till de behövande som är knutna till Faktum. För att kunna fortsätta med fri akutvård året runt för dessa djur så behöves allmänhetens stöd. Hjälp oss att hjälpa! Bidrag mottages tacksamt på BG 455-2758 eller SMS:a "Faktum Västra" till 726 72 så skänker du 50kr. 

Varje litet bidrag betyder oerhört mycket. Därför hoppas vi att du vill göra en god gärning.