När din katt är nöjd är vi nöjda!

När du och din katt kommer till oss vill ge er ett så stressfritt besök som möjligt. Här kommer några tips om hur du kan hjälpa din vän inför/under och efter besöket.

Inför besöket:

För att din katt ska känna sig trygg i transportburen kan du med fördel ha den framme hemma. På detta sätt vänjer sig din katt vid buren, kanske till och med har den som en sovplats. Det finns speciella preparat som avger feromoner med lugnande inverkan på katter (http://www.feliway.com/se). Spraya gärna i buren och på en filt 15 min innan transport.

Vi rekommenderar att du transporteras din katt i en bur med ett avtagbart tak. När ni kommer hit kan vi lyfta av taket och undersöka din katt i vad den upplever som en tryggare miljö.

Under besöket:

Då katter gillar att sitta högt upp har vi i vårt kattväntrum hyllor där du kan ställa transportburen. Det finns även filtar du kan lägga över buren för att skona din katt från alla intryck. Vi har undersökningsrum endast för katter samt ett separat väntrum där inga hundar vistas.

Efter besöket:

När ni komma hem igen kan det vara bra att hålla eventuella kattkompisar under lite uppsikt till att börja med. Har din katt varit inlagd hos oss luktar den annorlunda och kan bete sig annorlunda efter sitt besök hos oss.

Läs mer om vår vårdavdelning för katt.