För många hundar och katter börjar stressen av nyår redan nu. Men det finns hjälp att få!

Tolvslaget är inte alltid förknippat med roliga fester för oss djurägare. Om man har ett djur som är rädd för fyrverkerier kan man behöva hjälp och tips. Här kommer några små knep som kan underlätta för att minimera rädsla och stress vid nyår:

Vi säljer olika receptfria hjälpmedel som lugnar din hund eller katt. Vi rekommenderar att du börjar minst fem dagar innan ditt djur visar tecken på stress för bästa effekt. Tänk på att vara ute i god tid, man behöver ofta prova sig fram till vilket preparat som funkar bäst på din hund eller katt!

Gott nytt år till dig och din fyrfoting!


ADAPTIL/FELIWAY
Adaptil (för hund) och Feliway (för katt) innehåller ett feromon som är en syntetisk motsvarighet till det ämne som tiken avger från juverområdet efter valpning. Detta feromon ökar känslan av trygghet. Produkterna kan användas i förebyggande syfte eller i kombination med träning vid redan uppkomna beteendeproblem.

Finns i form av halsband, spray och doftavgivare.

Vi rekommenderar att du påbörjar behandlingen senast vid lucia för att få bäst effekt.

På Adaptils hemsida kan du läsa mer och där finns även flera tips på hur du kan minska stressen för ditt djur, bland annat ljudfiler som du kan använda för förebyggande träning.


CALMEX
Calmex minskar ångest och oro orsakat av exempelvis fyrverkerier, åska, bilåkning, veterinärbesök eller liknande. Finns både till hund och till katt.

Calmex ger effekt redan efter 30-60 minuter. Effekten varar sedan i 
ca 6 timmar. Calmex har inte någon sederande effekt.

Till hund finns det kapslar i olika styrkor beroende på storlek. Kapslarna kan antingen ges hela eller delas och innehållet blandas i fodret.

Till katt kommer preparatet i form av en lösning som man sedan 
doserar efter kattens vikt. Lösningen kan ges direkt i munnen eller 
blandat i fodret.


ZYLKÈNE
Zylkène är ett naturligt kosttillskott för att minska stress och oro vid exempelvis nyår, flytt, bilåkning eller veterinärbesök. Finns både till hund och till katt.

Zylkène innehåller ett ämne framställt ur komjölk, som har en rogivande och avslappnande effekt på djuret.

Är tillverkar i form av en kapsel och finns i olika styrkor. Kapseln kan öppnas och pulvret blandas med mat eller ges direkt i munnen.

Börja behandla ditt djur några dagar innan förväntad oro för att få bästa effekt.

Notera att Zylkène har 96 timmars tävlings/utställningskarens.