Checklistan innan valpen kommer

Det finns hur mycket som helst att köpa till en ny liten valp - men vissa saker är mer nödvändiga än andra. Därför har vi tagit fram en enkel checklista som kan hjälpa dig att förbereda det mest väsentliga inför valpens ankomst.

Bra-att-ha-saker till valpen

En ny liten valp behöver inte många saker när den kommer till sitt nya hem. Något av det viktigaste är mycket kärlek, närhet och trygghet - och såklart att du har tid att ge valpen det. Men några väsentliga saker är viktiga att ha redo inför ankomsten, och dessa är:

Bra-att-ha-saker till dig som valpägare

Det är inte bara valpen som behöver vissa saker den första tiden - det är också tryggt och bra för dig att förbereda vissa väsentligheter som kan underlätta under den första valptiden. Ett första tips är att göra iordning en necessär med följande vårdprodukter:

Första-hjälpen-kit


Oavsett om du bor i stan, i villaområde eller på landet så kan olyckan vara framme när du minst anar det - både utomhus och inomhus. Därför är det extra bra att ha en första-hjälpen-väska förberedd, så att du snabbt kan ta hand om din valp om något händer. Glöm inte att du alltid kan ringa din veterinär för hjälp och råd. Första-hjälpen-väskan bör innehålla:

Hos oss på AniCura kan du köpa små första-hjälpen-kit som är perfekt att ha för dig och din valp! Finns att köpa på din närmaste klinik.

Se kort video om checklista för din valp

Bra-att-ha-kontakter

Vissa kontakter och telefonnummer är viktiga att ha nära till hands. De telefonnummer vi rekommenderar att du har sparat både på kylskåpet och i telefonen är:

1. Din veterinär:

Situationer kommer uppstå när du känner dig svarslös och rådvill. Det är aldrig fel att ringa din veterinär för råd och hjälp kring din valp - ingen fråga är för liten. Ring hellre en gång för mycket än för lite, eftersom det ibland kan vara svårt att själv avgöra allvarlighetsgraden i en situation.

2. Närmaste jouröppna djursjukhus:

Är olyckan framme på kvällen, natten eller helgen så kan det vara skönt att ha koll på var närmaste jouröppna djursjukhus ligger. Se till att ha både telefonnummer och adress till hands.

3. Din uppfödare (icke-akuta och icke-medicinska frågor):

Många uppfödare är vana vid att bli kontaktade av valpägare under den första tiden. Frågor som en uppfödare ofta kan svara på kan handla om beteenden hos din specifika ras, tips och råd om uppfostran eller vilka tillbehör som kan behövas för just din hund. Våra hundraser har framavlats för olika syften och ändamål, varför deras beteende skiljer sig åt. De flesta uppfödare har ingående kunskaper om sin ras och kan ofta ge råd och tips för hur du snabbare ska lära känna din valp och förstå sig på dess beteende.

4. Ladda ner AniCura-appen

Och registrera din valp så har vi våra veterinärer tillgängliga i din mobil om något akut skulle hända! de kan hjälpa att guide er om ni behöver åka in eller inte samt ge värdefulla råd. Du kan läsa mer om hur appen fungerar och ladda ner den här.

Lycka till med din nya valp! Fler tips och råd kring valpens första tid i hemmet hittar du här.