Kastrationskampanj katt

Erbjudandet gäller hela mars!

 

20% rabatt på kastration

Hankatt 688:- (ord pris. 860:-)
Honkatt 1256:-
(ord pris. 1570:-)

25% rabatt på vaccination

Tricat 330:- (ord pris 440:-)
Ducat 315:- (ord pris 420:-) 

 

Varför Kastreras katter?

Det kan finnas olika anledningar till att katter kastreras. Om inte katten ska användas i avel är det vara en god idé att låta katten kastreras. Katter är väldigt fertila så en okastrerad honkatt kan snabbt bli dräktig om hon är ute. Två okastrerade katter kan ge upphov till 200 katter på två år! En kastrerad hankatt hamnar inte lika ofta i slagsmål, rymmer inte hemifrån i samma utsträckning och mår ofta bra av att slippa stressen som följer med revirmarkering och dominans. Vid kastration av hankatter bidrar man också till att minska antalet oönskade dräktigheter

I de nya djurskyddsreglerna från juni 2020 tydliggörs också att utekatter bör kastreras så att de inte bidrar till okontrollerad förökning. Läs mer här. 

 

ID-märkning och vaccination

I samband med kastreringen rekommenderar vi en ID-märkning, om katten inte redan är ID-märkt vill säga. ID-märkning rekommenderas starkt av flera skäl. Om katten försvinner är det naturligtvis viktigt att den som hittar katten kan komma i kontakt med ägaren. Det kan också hända att katten råkar ut för en olycka och förs till djursjukhus eller djurklinik. Då kan det vara särskilt viktigt att snabbt komma i kontakt med djurägaren, så att veterinären kan informera om kattens tillstånd och vidare behandling.

Vi rekommenderar också att vaccinera katten vid detta tillfälle om den saknar tidigare vaccination. En vaccinerad katt kan undvika smittspridning och allvarliga sjukdomar.