Veterinär Jesper Asp

Lär känna två av våra veterinärer Jesper och Natalie

På AniCura Strängnäs djurklinik jobbar nu sju veterinärer. Några jobbar i Strängnäs fem dagar i veckan och andra kombinerar flera olika kliniker under veckans arbetsdagar.

Jesper Asp är en av våra veterinärer som jobbar på AniCura i Strängnäs minst 2 dagar i veckan och de andra dagarna jobbar han på andra kliniker, inklusive sin egen mottagning. Jesper trivs med variation och tycket om att få uppleva olika arbetssätt på olika arbetsplatser.

”I Strängnäs finns en bra personalgrupp och ett bra samarbete mellan oss. Det finns också mycket framåtanda och ambitioner att utvecklas, det gillar jag säger Jesper.”

Att jobba som veterinär har alltid varit en självklarhet och han har nu lång erfarenhet inom branschen. Jesper är uppvuxen i Södertörn och efter studier på SLU i Uppsala tog han sin veterinärlegitimation 1990.

Ortopedi och kirurgi är ämnen som han finner är extra intressanta och områden som han även har hög kompetens inom.

”Kirurgi kan göra avgörande skillnad för djuret direkt. Det är ett hantverk som löser många problem, säger Jesper”

Att göra ben eller ledoperationer är både utmanande och komplicerat och precis som Jesper behöver man erfarenhet och rätt kompetens för att klara av dessa. Även om just ledoperationer är intressanta så gillar han alla typer av operationer även vanligare operationer, så som kastrationer, anser han är lika viktiga. Det ska bli snyggt och vara smidigt både för djuret och djurägare.  

Vår nyaste veterinär i Strängnäs är veterinär Natalie Boström som kommer närmast från Strömsholm. Natalie är i grund och botten hästtjej och valde att studera utomlands för att få sin veterinärexamen, som hon tog i Littauen. Precis som Jesper har hon velat bli veterinär sedan barnsben.

Natalie gillar främst att jobba med akutpatienter, med högt tempo och snabba beslut. Hon gillar när det händer saker och möjligheten till att hjälpa djur och djurägare i kritiska lägen. Det innebär också att internmedicin är ett extra spännande ämne för Natalie.

”Vid akuta lägen är det viktigt att man som veterinär är duktig på att kommunicera och att förmedla ett lugn till den ofta oroliga djurägaren, säger Natalie”

På AniCura i Strängnäs hoppas hon också att få lära sig mer inne i operationssalen av sina kollegor med längre erfarenhet. I framtiden har hon planer på att specialisera sig inom internmedicin och neurologi.

Både Jesper och Natalie hälsar både nya och gamla patienter och djurägare välkomna till AniCura Strängnäs Djurklinik!