Remittera till Albano sommaren 2021

Sommaren 2021 kommer bli speciell, då flera andra djursjukhus drar ner kapaciteten ställer vi om vår verksamhet till akutsjukvård. Vi inriktar oss på att kunna ta emot de svårast sjuka som verkligen behöver sjukhusets resurser och hänvisar "lättare" fall till mindre kliniker i närområdet.

Vi behåller våra ordinarie öppettider (7-22 på vardagar, 10-22 på helger) och det gör att vi begränsar bokade listor för att bemanna upp så mycket det går på akutmottagningen.

Akutmottagningen

Remittera rätt fall till oss

De fall som inte behöver undersökas under sommaren önskar vi att ni avvaktar med och remitterar efter sommaren. I slutet av augusti ökar återigen tillgängligheten på lediga tider på våra bokningslistor.

Våra specialistmottagningar

Under sommaren prioriterar vi specialistfall som inte kan vänta till efter sommaren och fall som kräver avancerad kirurgi eller inneliggande vård. Det kan vara så att vi inte har möjlighet att ta emot din remitterade patient, i så fall kommunicerar vi självklart detta till dig. Meddela gärna djurägaren om dessa förutsättningar vid remittering. 

Om du bedömer att din patient kan vänta med att bokas in till efter sommaren, ange det i remissen till oss och informera djurägaren om detta. 

Operation och tand

Hur ni remitterar

Remisstelefonen och mailen kommer vara bemannad och när remisstelefonen inte är bemannad kopplas ni vidare till receptionen, som vanligt.

När ni remitterar för tidsbokning ringer vi upp djurägaren och bokar in en tid. Djurägaren behöver alltså inte kontakta oss utan vi kommer kontaktar dem.

När ni remitterar akuta patienter vill vi att ni ringer oss innan så vi kan se över vår möjlighet att ta emot.

Återbesök till remitterande klinik

Vi ser helst att patienten kommer tillbaka till er för uppföljande besök (t.ex. blodprov) då vi har ont om bokningsbara tider för detta under sommaren. Vi kommer i så fall skriva en rekommenderad plan för uppföljning i vårt remissvar och ber sedan patienten kontakta er för att boka återbesök.

Skicka röntgenbilder

Kom ihåg att vi alltid vill ha tagna röntgenbilder i DICOM-format, förslagsvis skickade via tjänsten wetransfer.com som är gratis och väldigt enkel att använda.

Med hopp om en trevlig sommar!