Katter vaccineras mot kattpest och kattsnuva.

Stockholm (Bagarmossen)

Ljusnevägen 17 128 48 Bagarmossen
Hitta hit 08-505 303 00

Vi tar inte emot enbart vaccinationsbesök, men vi kan vaccinera i samband med att ditt djur är hos oss av någon annan anledning. För enbart vaccination hänvisar vi till någon av våra systerkliniker runtom i Stockholm. Du hittar en AniCuraklinik i så gott som varje väderstreck från Stockholm, närmare bestämt i Hässelby, på Gärdet, i Roslagen, på Värmdö och i Södertälje. Hitta din närmaste AniCura-klinik här.

Som registrerad uppfödare och medlem i AniCura Stockholms Uppfödarregister har du rabatt på vissa vaccinationer.

Vaccination katt

Grundvaccination av katt görs vid två tillfällen, den första som tidigast då katten är 8-9 veckor gammal och nästa ca 3-4 veckor senare. Därefter vaccineras katten årligen mot kattsnuva och vart tredje år mot kattpest. Kattpest är en allvarlig och inte sällan dödlig sjukdom, och även kattsnuva kan ha ett mycket allvarligt förlopp. Genom att låta vaccinera din katt mot dessa sjukdomar inte bara förebygger du att ditt djur ska smittas, du bidrar även till att hålla det totala smittrycket, det vill säga mängden smittämne i kattpopulationen, på en låg nivå. Både kattpest och kattsnuva är mycket smittsamt, och även innekatter löper risk att smittas indirekt via människor och föremål, och de bör därför också vara vaccinerade.

Det förekommer att katter får biverkningar i 1-2 dagar, i form av en lätt, ömmande svullnad vid injektionsstället och ibland även feber. I sällsynta fall kan katten drabbas av en överkänslighetsreaktion, som kan vara allvarlig.

Utöver basvaccination erbjuds även vaccin den kroniska och dödliga kattvirussjukdomen FeLV. För kattviruset FIV finns det i dagsläget inget vaccin tillgängligt i Sverige.

Rabiesvaccin

För katter som ska resa utomlands krävs ytterligare vaccinationer. Enligt Jordbruksverkets och övriga EU-länders regelverk ska katten vara vaccinerad mot rabies och ha ett EU-pass.

Stockholm (Bagarmossen)

Ljusnevägen 17 128 48 Bagarmossen
Hitta hit 08-505 303 00