AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har en mycket modern och avancerad operationsavdelning där våra veterinärer utför de allra flesta typer av operationer, från enkla ingrepp till avancerad ortopedi-, neuro-, ögon-, buk- och thoraxkirurgi.

Under dagtid, måndag till fredag, utför vi många planerade operationer, men vi har alltid beredskap att söva och operera akut sjuka djur oavsett veckodag och tid på dygnet.

Flertalet av våra operationspatienter är remitterade hit från annan klinik, eftersom AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har både kompetensen och den medicintekniska utrustningen för såväl narkoser som kirurgiska ingrepp på svårt sjuka djur.

Vid tidsbeställd operation lämnar du ditt djur enligt överenskommelse, vanligtvis på morgonen. Djuret ska då vara fastat, se info om fasta inför operation här. Ditt djur undersöks före narkos. För hundar och katter över åtta år rekommenderar vi ett blodprov innan sövning för att upptäcka om djuret har någon invärtes sjukdom som ökar risken med nedsövning. På så vis kan vi i påvisade fall anpassa narkos och smärtlindring så att den blir så säker och effektiv som möjligt.

Din veterinär ringer alltid upp dig och talar om hur operationen har gått, informerar om fortsatt vård, behandling och hemgång. Ibland får du hämta ditt djur samma dag men ofta behöver vi behålla honom eller henne under uppsikt en eller ett par dagar efter ett större kirurgiskt ingrepp.

Om du önskar, kan vi ID-märka och klippa klorna på ditt djur under narkosen för att slippa ytterligare sövning inom en snar framtid. Vi debiterar dig, i så fall, en mindre kostnad för detta.