Vid ögonmottagningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen undersöker, diagnostiserar och behandlar vi de allra flesta ögonrelaterade problem hos hund och katt.

Ögonskador kan uppstå av yttre våld mot huvud och ögon, men det finns också en rad ögonsjukdomar som inte är orsakade av yttre påverkan. En del kan också vara ärftligt betingade.

Om du misstänker att ditt djur har fått en skada eller sjukdom i ögat bör du alltid kontakta veterinär för undersökning. Även en skada som initialt förefaller vara enkel kan vid felaktig eller ingen behandling leda till bestående synnedsättning eller blindhet. Du bör därför alltid söka veterinärvård om djuret är svullet runt ögat och/eller visar symptom på smärta (kniper med ögat eller att ögat tåras), men också om ögat ser konstigt ut (t.ex ändrat färg) eller om det verkar som om djuret ser sämre.

Agneta Weidman är legitimerad veterinär och auktoriserad ögonlysare som besöker oss regelbundet för att ögonlysa hundar och katter. Ring oss på 08-505 303 00 för att boka din tid.

Välkommen till oss!