Det är matte som leder samtalet men det är Nelly som är den trygga punkten.

"Det är jag som leder samtalet, ber om berättelserna. Det är jag som ställer motfrågorna, backar bandet när det behövs och uppmanar till reflektion. Det är jag som får personen att fokusera på livet framför sig. Men det är Nelly som är isbrytaren, den som skapar en trygg punkt och den som får ta emot berättelserna", berättar Nellys matte Eva Münter. Hon är en hund för livet och har en enastående betydelse för sköra människors hälsa och välbefinnande. Tillsammans gör vi skillnad när vi arbetar som team med samtalsterapi - dog in the room.

Eva är utbildad samtalsterapeut och arbetar tillsammans med sin kinesiska nakenhund Nelly som är utbildad terapihund. Nelly var bara ett halvår när hon kom till Eva efter att polisen hade gjort ett tillslag och omhändertagit 11 kinesiska nakenhundar från fullständig misär. Under årens lopp har Nelly utvecklat en enastående förmåga att trösta, lugna och att öppna upp för orden och berättelserna. En terapeut med viftande svans är svårt att motstå och jobbiga tankar och känslor blir inte lika tunga att bära på.

"När sorgen är som tyngst, när hindren känns som högst, när orden inte räcker till. Bortom alla värderingar, bortom alla måsten. Där hindren bryts ned, där få ord betyder allt, där hoppet väcks igen. Där har Nelly den viktigaste betydelsen."