Men han har inte varit ute från sitt rum på flera månader!

Djurens välbefinnande och hälsa ligger oss förstås särskilt varmt om hjärtat, men vi vill också värna om den värdefulla roll djur spelar i människors liv. AniCura arbetar aktivt för att främja samhällsnytta inom djurhälsa och vill stötta organisationer som delar samma filosofi och värderingar och som verkar för en ökad interaktion mellan människor och djur. Två som verkligen spelar stor roll för människor är två Border collies vid namn Othello och Bellman. Läs deras och husse Øysteins egna ord om hur en vanlig dag på jobbet kan se ut.

Nyligen besökte Othello, Bellman och jag ett äldreboende i Tumba. Vi hade en jättetrevlig stund med nybryggt kaffe och hembakat, och hundarna passade på att tigga varje smula de kunde. Våra kollegor, som är vana med att arbeta med hund, passade på att knacka dörr i korridoren: “Kom ut till fika! Vi har Othello och Bellman på besök!” 

Othello och Bellman på arbetet

En farbror var tydligen van med hund, han pratade med och klappade Bellman som om de var gamla bekanta. Han skämtade och skrattade och satt en halvtimme med oss innan han tackade för kaffet och sällskapet. Efteråt berättade kollegorna på äldreboendet att mannen inte hade varit ute från sitt rum på flera månader! “Jag kände inte igen honom!” skrattade en.

Förmågan att motivera, att locka fram livsglädje och skratt är något av det unika med att arbeta med hundar i vården. Det finns inget piller som kan göra det!