Fri vård av hemlösas djur

Enligt en undersökning Socialstyrelsen genomförde 2011 saknar fler än 30 000 personer i Sverige ett fast boende.

Många har sina djur som enda sällskap i en tuff tillvaro. Ofta kan en hund eller katt vara den enda man litar fullt ut på och vara den fasta punkt som ger djurägaren tillit och trygghet. Med en mindre bra ekonomi är det lätt att veterinärbesök och djurförsäkring bortprioriteras. AniCuras verksamheter öppnar regelbundet upp dörrarna för kostnadsfri vård av hemlösas djur.

AniCura Västra Djursjukhuset – Faktum

Under flera års tid har AniCura Västra Djursjukhuset årligen fri vård av hemlösa djurägares sällskapsdjur. Initiativet startade i samarbete med Faktum och gensvaret har varit stort. Behovet är oändligt och tacksamheten stor. I tillägg till detta ges även fri akutvård till hemlösas djur året runt. Vill du veta mer om AniCura Västra Djursjukhusets samarbete med Faktum? Vänligen läs mer under AniCura Västra Djursjukhuset.

 

Robert veterinär

”Djuren är många gånger oerhört viktiga för de hemlösa. De skänker värme och trygghet i en väldigt tuff tillvaro, men även om viljan att ge dem god omsorg finns så finns inte möjligheten. Därför bestämde vi oss för att ordna en Faktumdag hos oss och det känns väldigt roligt att vårt arbete blivit så uppskattat”

AniCura Gärdets Djurklinik

Tillsammans med Svenska Djurskyddsföreningen, Hundstallet, Svenska Hundskyddsföreningen och Stockholms Stadsmission, håller AniCura Gärdets Djurklinik öppet för fri vård av hemlösas djur två gånger per år. Vården består av allt från rådgivning och enklare undersökningar till mer omfattande behandlingar. Tillsammans kan vi hjälpa såväl djur som djurägare som annars inte har möjlighet att gå till veterinären.

För sitt engagemang har AniCura Gärdets Djurklinik tilldelats priset Guldråttan, som sedan 1987 årligen delas ut av Djurens Rätt, en av Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisationer, till den eller dem som under året gjort en exceptionell insats för djur. Priset delades ut på organisationens rikskonferens i Stockholm den 1 juni 2014.

 

"AniCura Gärdets Djurkliniks initiativ visar på stort hjärta och en stor vilja att hjälpa djur att må bra hela livet. AniCura Gärdets Djurklinik är ett föredöme för andra veterinärer och kliniker med sin idé om att ge kostnadsfri vård för våra älskade familjemedlemmar."