Azita Shariati utses till ny vd och koncernchef för AniCura

Azita Shariati har utsetts till ny vd och koncernchef för AniCura. Azita tillträder tjänsten senast den 1 december 2019 och ersätter därmed Peter Dahlberg som meddelat sin avgång efter mer än sju framgångsrika år som vd och koncernchef för AniCura.

Azita Shariati kommer närmast från det globala serviceföretaget Sodexo där hon varit verksam i olika ledande befattningar under de senaste 21 åren. Sedan 2017 är hon President Sodexo Nordics med 11 000 medarbetare på fler än 1200 platser, samt CEO Sodexo Healthcare Nordics, en verksamhet som omfattar medicinsk utrustning och ögonkliniker. Azita Shariati är en dokumenterat framgångsrik ledare som också erhållit flera utmärkelser för sitt arbete inom mångfald och integration. Hon föddes i Iran 1968, flyttade till Sverige 1988 och har en examen inom hälsoekonomi från Göteborgs universitet.

- Jag är glad över att välkomna Azita Shariati till AniCura. Azita är en mycket stark ledare som kommer med bred och lång erfarenhet till AniCura. Hon har en stark drivkraft för att växa och utveckla värderingstyrda organisationer och är rätt person för att leda AniCuras fortsatta internationella expansion i Europa, säger Alejandro Bernal, President Mars Veterinary Health International.

- Jag är mycket glad över att bli del av AniCura och resan mot att skapa framtidens djursjukvård i Europa. AniCura är ett framgångsrikt resultat av entreprenörskap i kombination med en stark drivkraft att förbättra vårdkvaliteten och utveckla djursjukvården som tilltalar mig. Som en del av det familjeägda Mars är jag övertygad om att AniCura kan fortsätta att spela en avgörande roll i att utveckla djursjukvården under många årtionden framöver, säger Azita Shariati, nyutsedd vd och koncernchef för AniCura.

Azita Shariati efterträder Peter Dahlberg som varit vd och koncernchef sedan AniCura grundades 2011, och som nyligen meddelat sin avgång.  

- Under Peter Dahlbergs ledning har AniCura gjort en imponerande tillväxtresa från de första verksamheterna i Stockholm för bara sju år sedan, till en ledande europeisk veterinärmedicinsk aktör väl ansedd för sin framträdande position inom avancerad djursjukvård, fokus på medicinsk kvalitet och starka företagskultur. Jag vill tacka Peter för hans framgångsrika arbete med att etablera och växa AniCura i Europa, säger Alejandro Bernal, President Mars Veterinary Health International.

Azita Shariati tillträder som vd och koncernchef för AniCura senast den 1 december 2019.

 

För mer information, vänligen kontakta

Maria Tullberg, kommunikationschef AniCura, +46 736 268 886

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.