Finalist i Årets Djurklinik

För andra gången har ett av AniCuras djursjukhus gått vidare till final i den nationella tävlingen Årets Djurklinik. 2016 utsågs AniCura Djursjukhuset Albano till en av finalisterna i tävlingen och i år är det AniCura Roslagens Djurklinik som är en av sex finalister i Årets Djurklinik 2018.

AniCura Roslagens Djurklinik grundades 2014 av Jörgen Uppling och Sofia Müller. Djurkliniken ligger i Norrtälje och erbjuder under sommaren djursjukvård för skärgårdsbor genom schemalagda turer på öarna med Veterinärbåten. AniCura Roslagens Djurklinik har ett 20-tal medarbetare varav fem veterinärer med specialistkompetens inom kirurgi, odontologi och akutvård. Sedan början av 2017 är djurkliniken en del av AniCura.

- Det känns fantastiskt kul att vara en av finalisterna i Årets Djurklinik, på kort tid har vi uppnått ett starkt förtroende bland regionens djurägare, och inte minst bland skärgårdsborna. Nu hoppas vi på många röster i finalen, säger Jörgen Uppling, verksamhetschef AniCura Roslagens Djurklinik.

Årets Djurklinik är en tävling för djursjukhus och djurkliniker i hela Sverige som anordnas av arbetsgivar- och branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård. Utifrån ett stort antal nomineringar har en jury nu utsett sex finalister. Samtliga finalister har förbundit sig att leva upp till reglerna bakom SLA-Svensk Djursjukvårds kvalitetssigill, samt valts ut av juryn på grundval av följande kriterier:

 1. Bemötande
  Bemötandet av djur och djurägare ska präglas av respekt i både vardag och svåra situationer.

 2. Delaktighet
  Kommunikationen ska vara tydlig och ge kunden möjlighet att vara delaktig i beslut som rör djurets vård.

 3. Prisinformation
  Det ska vara möjligt för kunden att få tydliga prisuppgifter under hela konsultationen.

 4. Tillgänglighet
  Det ska vara lätt att komma i kontakt med kliniken, när verksamheten är stängd ska det finnas tydlig hänvisning till annan öppen klinik.

Omröstningen i tävlingen Årets Djurklinik pågår fram till den 5 april via hemsidan 

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.