Visste du att hundar och katter bidrar med minst 7 miljarder till BNP?

Hund- och kattsektorn bidrar lågt räknat med 7 miljarder till svensk BNP och sysselsätter mer än 8000 personer. Det visar en ny rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet.

Hundar och katter spelar en viktig roll i många människors liv. De lever mycket nära människan och ses av många som fullfjädrade familjemedlemmar. I Sverige finns det omkring 2 miljoner hundar och katter och vart fjärde svenskt hushåll har minst en hund eller katt. Katter och hundar ger oss både sällskap och närhet men fyller även en viktig funktion inom t.ex. sjukvård, tull och polis. 

I vart fjärde svenskt hushåll finns minst en hund eller katt, och djuren har en viktig roll i mångas liv. Nu finns en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som visar att hund- och kattsektorn, lågt räknat, bidrar med sju miljarder kronor till BNP och sysselsätter mer än 8000 personer. 

I den rapport som nu har publicerats av SLU ("Värdet av hundar och katter i Sverige") analyserar forskare från SLU hundars och katters samhällsekonomiska betydelse, och diskuterar deras totala ekonomiska värde i vidare mening.

Läs rapporten från SLU här.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.