Priser i djursjukvården

Idag den 16 november publicerades ett inslag i SVT Dold, som handlar om priserna i djursjukvården.

AniCura kritiseras i vissa delar av inslaget, kritik som vi tar på stort allvar. Vi på AniCura älskar djur och för oss är det oerhört viktigt att de djurägare som kommer till oss känner sig nöjda med bemötande, pris och behandling. Det är ofta svåra beslut som djurägare ställs inför när de kommer till oss. Det handlar om djur som många gånger är som familjemedlemmar, där man ibland på kort tid behöver ta ställning till ingrepp som gäller liv eller död. Prognosen är inte sällan osäker för djuren samtidigt som ingreppen kan bli kostsamma för ägaren.

På AniCura föreslår vi behandlingar och ingrepp med djurets bästa i åtanke och det slutgiltiga beslutet om behandling är alltid upp till djurägaren - enligt våra rutiner påbörjar vi inte en behandling utan djurägarens medgivande. Högkvalitativ djursjukvård kan kosta (djursjukvården är, till skillnad från humanvården, varken momsbefriad eller skattefinansierad) och veterinären har en viktig roll att rådgöra och informera om alternativen. Vi jobbar kontinuerligt för att i dialog med djurägarna anpassa djursjukvården efter deras individuella önskemål och för att förklara vilka vårdmöjligheter vi har att erbjuda.

Vi känner inte igen oss i bilden av kraftiga prisökningar som beskrivs i programmet, för AniCuras del – vår prisutveckling har över de senaste åren legat på 2–4 procent i genomsnittlig ökning per år. Däremot har våra möjligheter att erbjuda mer avancerad och därmed mer kostsam djursjukvård blivit större. Kundernas efterfrågan på högkvalitativ djursjukvård ökar, samtidigt som våra lyckade behandlingar gör att djuren får längre livslängd. Man gör också fler veterinärbesök med sitt djur per år. Den totala summan som spenderas på djursjukvård har därför ökat.

Vid frågor, vänligen kontakta
Karin Dileo, Marknadsansvarig Stora Djursjukhus Sverige, +46 708 164 240

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.