Pengar till forskning om armbågsledsdysplasi

Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm ger 800 000 till forskning om armbågsledsdysplasi hos hund. Forskningen görs i samarbete mellan AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen och institutionen för kliniska vetenskaper, SLU och avser initialt en kartläggning av förekomst och prognos vid olika grader av sjukdomen.

Forskningen ska göras i samarbete mellan institutionen för kliniska vetenskaper, SLU och AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen och avser initialt en kartläggning av förekomst och prognos vid olika grader av sjukdomen. Armbågsledsdysplasi är en vanlig orsak till hälta med kronisk smärta hos hundar redan från unga år.

"Stiftelsen ska verka för utveckling av djursjukvården för våra sällskapsdjur och satsar på finansiering av forskning och evidensstudier. Den här inledande studien avser ett viktigt sjukdomskomplex som vi är glada att kunna stödja."

Vi är mycket tacksamma över att ha fått finansiering så vi kan inleda den här angelägna forskningen säger forskare Annika Bergström, SLU och klinikveterinär Marcel Lee, AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, som båda arbetar inom kirurgisk ortopedi. Det här projektet möjliggör senare studier av långsiktiga behandlingsresultat för att se om det går att minimera operativa ingrepp och förbättra hundarnas livskvalitet.

"Armbågsledsdysplasi drabbar många hundar och är ett område där det behövs mer kunskap om prognos och behandlingsresultat. Vi tycker det är väsentligt för djursjukhuset att få möjlighet att medverka i sådan patientnära forskning", säger chefsveterinär Josefin Öberg, AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.