AniCura öppnar epilepsicentrum

Sofie van Meervenne vid AniCura Läckeby Djursjukhus och Cecilia Rohdin vid AniCura Djursjukhuset Albano har tagit initiativet till ett epilepsicentrum som syftar till att ge stöd och rådgivning åt veterinärer.

VeterinärMagazinet intervjuade veterinär Sofie Van Meervenne om AniCuras nya epilepsicentrum. Både Sofie van Meervenne och Cecilia Rohdin är europeiska Diplomates inom neurologi och Sofie forskar på epilepsi på hund och katt.

Sjukdomen väcker en hel del rädsla och oro hos djurägare, och det är inte säkert att veterinären heller känner sig bekväm med en hund eller katt som kommer in med epileptiska krampanfall. Epilepsi är så pass vanligt att alla veterinärer som arbetar klinisk kommer att stöta på det någon gång, menar Sofie van Meervenne. Samtidigt understryker hon att diagnosen ibland ställs för snabbt och en del vågar aldrig ställa diagnosen idiopatisk epilepsi.

Rent praktiskt finns epilepsicentret i tre delar. Det handlar om en hemsida med information om utredning och behandling av epilepsi för veterinärer (publiceras inom kort), kvällsföreläsningar för såväl veterinärer som för djurägare och – sist men inte minst – ger Sofie sina kolleger möjlighet att konsultera henne via mail. Den funktionen finns redan nu.

Läs hela intervjun med Sofie på VeterinärMagazinet

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.