AniCura Djursjukhuset Albano rekryterar Annika Bergström, Europeisk specialist i smådjurskirurgi

AniCura, ett av Europas ledande företag inom högkvalitativ djursjukvård för sällskapsdjur, rekryterar Annika Bergström, legitimerad veterinär och doktor i veterinärmedicin samt Dipl ECVS (Europeisk specialist i kirurgi), till AniCura Djursjukhuset Albano i Danderyd i Stockholm. Rekryteringen stärker AniCura Djursjukhuset Albanos position som ett ledande kompetenscenter inom specialistdjursjukvård för sällskapsdjur.

Annika Bergström kommer närmast från Sveriges Lantbruksuniversitet där hon varit universitetslektor i smådjurskirurgi sedan 2013. Dessförinnan var hon medicinsk chefsveterinär på smådjurskliniken vid Universitetsdjursjukhuset. Annika är författare till ett flertal vetenskapliga publikationer och har bedrivit betydande forskning kring bland annat olika riskfaktorer i samband med kirurgiska ingrepp och hur säkerheten inom smådjurskirurgi kan förbättras. För närvarande driver hon ett projekt om långtidsuppföljning av ortopedisk kirurgi och, tillsammans med Marcel Lee, legitimerad veterinär och Dipl ECVS (Europeisk specialist i kirurgi) på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, ett projekt om armbågsledsjukdomar. Annika blev Europeisk specialist i kirurgi (Diplomate ECVS, European College of Veterinary Surgeons) 2009.

– Jag är verkligen glad över att börja på AniCura Djursjukhuset Albano och tillsammans med alla duktiga kollegor fortsätta utveckla den avancerade djursjukvården. Albanos starka företagskultur och AniCuras fokus på högkvalitativ djursjukvård och patientsäkerhet var viktiga delar för mig när jag valde arbetsgivare, säger Annika Bergström.

– Det här är ett betydande steg i utvecklingen av Albano. Annika har unika kunskaper och spetskompetens inom kirurgi, forskning och utbildning som kommer att bidra positivt till vår framtida utveckling. Vi är oerhört glada över att få välkomna Annika till vårt team, säger Titti Sjödahl-Essén, chefsveterinär vid AniCura Djursjukhuset Albano.
Annika Bergström tillträder sin tjänst på AniCura Djursjukhuset Albano i april 2017.

För mer information, vänligen kontakta
Karin Ronander, Verksamhetschef AniCura Djursjukhuset Albano, +46 704 967 117, karin.ronander@anicura.se

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.