AniCura Västra Djursjukhuset nominerat till årets Faktumpris

Inom AniCura är vi måna om djurens välbefinnande och hälsa, men vill även värna om den värdefulla roll djur spelar i människors liv. AniCura Västra Djursjukhuset har sedan sex år tillbaka årligen öppnat upp för gratis vård av hemlösas sällskapsdjur. Därför är de nu nominerade till Faktumpriset. Vinnaren av Faktumpriset tillkännages under galakvällen den 26 februari på Stora Teatern i Göteborg.

Faktumgalan uppmärksammar personer eller organisationer som gjort stora insatser för att bryta utanförskap i Sverige under 2014. Faktumpriset är en utmärkelse som Faktumförsäljarna själva har nominerat till.

AniCura Västra Djursjukhuset slog 2009 för första gången upp sina dörrar för hemlösas sällskapsdjur, efter att länge ha funderat på hur de skulle kunna underlätta situationen för hemlösa och deras fyrfota vänner. Vården erbjuds i samarbete med Faktum, där AniCura Västra Djursjukhuset står för ekonomiska medel och vård och Faktum administrerar hjälpen till de hemlösa.

Genom att boka in sitt djur via Faktum, får det hemlösa djuret gratis vård. Det kan handla om allt från kloklippning till operationer. Samtliga hundar och katter blir även vaccinerade och får med sig en påse foder hem. De som kommer tas emot med mycket kärlek.

”Djuren är många gånger oerhört viktiga för de hemlösa. De skänker värme och trygghet i en väldigt tuff tillvaro, men även om viljan att ge dem god omsorg finns så finns inte möjligheten. Därför bestämde vi oss för att ordna en Faktumdag hos oss och det känns väldigt roligt att vårt arbete blivit så uppskattat”, berättar Robert Cikota, verksamhetsansvarig på AniCura Västra Djursjukhuset.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Robert Cikota, verksamhetschef AniCura Västra Djursjukhuset, +46 31 450 706

Mer information finns på AniCura Västra Djursjukhusets hemsida: www.vastradjursjukhuset.se

Om AniCura

Vi på AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård och har 270 djurkliniker och djursjukhus i Europa. Vi skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Våra 5 500 passionerade medarbetare tar varje år hand om två och en halv miljoner patienter. AniCura är en erkänd utbildnings- och remissinstans.

Vår vision är att tillsammans skapa framtidens djursjukvård genom en säker vård av hög kvalitet och god tillgänglighet. I Sverige sträcker sig AniCura från Åre i norr till Malmö i söder vilket ger en hög tillgänglighet i form av akutsjukvård och dygnet runt vård i hela landet.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.