AniCura Djursjukhuset i Jönköping bygger nytt

Djursjukhuset i Jönköping får inte längre plats i sina lokaler vid Södra Munksjön och kommer därför att bygga ett nytt djursjukhus på Hedenstorp. "Vi har vuxit ur det", säger Cecilia Abelson, vd på djursjukhuset.

Under nästan 30 år har Djursjukhuset bedrivit sin verksamhet i lokalerna nere på Oskarshallsgatan, nu har företaget blivit för stora och behöver expandera. Därför kommer de att bygga helt nya lokaler uppe på Hedenstorp samtidigt som de kommer att ha kvar en klinik i de nuvarande lokalerna.

Kan anpassa lokalerna

Nästa höst kommer bygget sättas igång. Det är AniCura som äger Djursjukhuset och som kommer stå för kostnaderna för de nya lokalerna. "Det är väldigt bra att vi bygger ett sjukhus från grunden och inte bygger ut. Nu kan vi anpassa lokalerna efter våra behov." Djursjukhuset har i nuläget 85 anställda men expansionen kan innebära att sjukhuset kommer att behöva anställa fler. "Det är ett av våra mål så det hoppas vi absolut på."

En lokalklinik

Den verksamhet som ska ligga kvar på Oskarshallsgatan kommer att fungera som en lokalklinik, dit kan djurägare i närheten vända sig för enklare fall. De kommer bland annat att ha kvar en strålningsavdelning. "Tanken är att ha kvar en cityklinik som är nära för djurägarna och sedan skicka upp de tyngre fallen upp till Hedenstorp."

Artikel i Jnytt 151111
Författare: John Marthinson
Fotograf: Lasse Johansson

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.