Simträning är en populär träningsform. Inte bara i rehabiliteringssyfte utan även som ett komplement till den dagliga träningen hos friska djur. Det är inte alla djur som trivs i vatten, men de flesta brukar acceptera simträning efter tillvänjning. Katter uppskattar oftast inte vatten, så andra rehabiliteringsmetoder brukar föredras på katt i stället för simning. Katter som accepterar simträning är givetvis välkomna!

Norsholm

Biskop Henriks väg 6 617 92 Norsholm
Hitta hit 011- 36 85 85

Vår bassäng är 3,5 x 6 meter och har ett vattendjup på 170 cm. Bassängen är utrustad med jetstreamer som ger ett ökat motstånd i vattnet när man så önskar. En halkfri ramp ned i bassängen gör det enkelt för djuret att komma i och ur vattnet. Runt om bassängen finns flera betraktningsfönster under ytnivå som möjliggör kontroll av rörelsemönstren under simträningen. 

Simkörkort

Hos oss kan du ta simkörkort för att frisimma med din hund. Frisim innebär att du själv, utan personal, simmar din hund. För att ta simkörkort bokar du en simkurs på 5 ggr, den sista gången är det ”uppkörning”, sedan är ni redo att simma själva.

Ditt simkörkort är personligt men alla familjens hundar går under samma kort. Frisimskorten finns i olika storlekar och de är giltiga i 2 år efter inköpsdatum.

Frisimstider finns att boka varje dag, måndag-söndag, tiderna kan variera lite beroende hur många andra patienter vi har den dagen. Du har poolen till förfogande i 45 minuter per hund.

Du kan med fördel köpa flergångskort och efter genomgången simkurs med rehabpersonalen kan du själv simma ditt djur. Genom att köpa ett flergångskort får du då ett bättre pris per gång. Vill du ha en aktuell prisuppgift? Kontakta oss via telefon eller mail. 

Här kan du själv boka ditt frisim direkt online.

Boka-tid 

Vi länkar dig direkt till bokningen, behöver du hjälp kontakta oss gärna. Tänk på att om du inte kan komma behöver du avboka ditt besök senast 4 timmar innan utsatt tid, välkommen!

Vår pool är öppen både vardagar och helger.

Ni är välkomna att kontakta oss på vårt direktnummer 011-368587.

Fördelarna med simträning är många. Den ger en mycket effektiv muskel- och rörelseträning med minimal belastning av skelett och leder. Träningen stärker muskulaturen runt lederna och därmed ges ett ökat stöd. Det är även ett utmärkt sätt att träna kondition och styrka. Så gott som alla muskelgrupper får arbeta genom att de kontraheras och sträcks ut i mjuka och jämna rörelser, cirkulationen ökar och muskler byggs upp.

En annan viktig funktion som simning har är att en hund eller katt med neurologiska skador långsamt kan komma igång med att använda sina extremiteter. Då simrörelsen liknar travrörelsen är det ett bra sätt att lära djuret att gå igen.

Eftersom simning är en skonsam träningsform kan den lämpa sig till den överviktiga katten. Lederna belastas minimalt och katten går vanligtvis snabbare ner i vikt.

För en aktiv hund som skadat sig och inte får röra sig som tidigare kan simning vara räddningen, inte minst för den mentala hälsan. Vid kroniska besvär kan vattenträningen bidra till att hunden upptäcker att den vågar använda en påverkad kroppsdel.

Eftersom simning är en skonsam träningsform lämpar den sig mycket bra även för den överviktiga hunden eller katten. Lederna belastas minimalt och djuret går vanligtvis snabbare ner i vikt. Ibland kan simning i pool vara att föredra framför så kallad ”water treadmill” då den bättre avlastar skelett och leder. Simträning ger en mycket allsidig motion och passar för alla. 

Norsholm

Biskop Henriks väg 6 617 92 Norsholm
Hitta hit 011- 36 85 85