Vanliga frågor och svar om forskningsprojekt om utekatter

Jag har flera katter, får mer än en delta?

Ja, alla katter som uppfyller kriterierna ovan får vara med, men det är viktigt att avföringen som skickas in kopplas till rätt katt. Fyll i formuläret en gång per katt så skickar vi ut ett provtagningspaket per katt till adressen ni anger.

Min katt är ute en del, men går inte så långt från huset, får vi delta?

Om din katt alltid stannar i närheten av huset är sannolikheten väldigt liten för att den skulle ha kunnat bli utsatt för salmonellasmitta och vi ber er då avstå från att delta i studien.

Min katt kräks hårbollar någon gång ibland, men det har han/hon alltid gjort, kan vi vara med i studien?

Så länge det handlar om enstaka kräkning med hårboll och inte oftare än vanligt så får katten delta i studien.

Min katt gör en del/alla av sina behov ute så jag vet inte hur avföringen är hela tiden, får vi vara med i studien?

Ja, så länge du inte märkt något avvikande hos din katt så kan ni vara med, men det är förstås viktigt att du kan få tag i avföring från din katt för att kunna skicka in till labbet. Om katten aldrig gör sina behov i närheten av bostaden så kan ni tyvärr inte vara med i denna studie.

Min katt var lite lös i magen/var lite hängig för en tid sedan sedan, får vi vara med?

Så länge katten tillfrisknar och inte uppvisar några kvarvarande symptom sedan 8 veckor så kan du anmäla er i formuläret efter den tiden.

Min katt var helt symptomfri när jag fyllde i formuläret, men innan jag hann skicka in avföringsprovet så blev han/hon sjuk. Vad ska jag göra nu?

Vänta med att ta provet, skicka ett mail till salmonella@anicura.se och berätta vad som hänt så svarar vi så snart vi kan hur du ska göra.

För andra frågor, skicka ett mail till salmonella@anicura.se så svarar vi så snart vi kan!

Tillbaka till anmälan