Innan du och ditt djur kommer bokar vi tillsammans en tid avsett för era behov och eventuella provtagningar.

Betalning

Du betalar alltid efter ditt besök när vi vet vilka behandlingar och eventuella provtagningar som utförts. Du kan betala med kort eller swish, vi tar inte emot kontanter. Vi ger inte ut några fakturor. Du kan även betala med Agriakortet du har då möjlighet att skjuta upp betalningen och dela upp den enligt en lämplig plan för din situation. Läs mer om Agriakortet på agrias hemsida. Vi kan även erbjuda delbetalning via svea ekonomi. 

Direktreglering

Det är alltid bra att ta med dig aktuellt försäkringsnummer vid besöket. Vi utför direktreglering med försäkringsbolag om möjligt. Det är alltid upp till ditt försäkringsbolag att besluta om ersättning eller ej. All information om din försäkring, såsom självrisk eller dylikt finns i ditt försäkringsbrev.

Uteblivet besök

Vi debiterar 525 kr för uteblivet besök eller sent avbokat besök. Om du måste boka av din tid hos oss görs detta senast 24 timmar innan besöket. Avbokningar går att tala in på vår telefonsvarare dygnet runt. 

Vaccination

Ta alltid med dig aktuellt vaccinationsintyg, pass eller stamtavla vid vaccination.
Stamtavla behövs inför besiktning, ögonlysning, höftledsröntgen och eventuellt vaccination. Pass behövs framför allt vid rabiesvaccination.

Urinprov

Har ditt djur urinvägsproblem vill vi gärna ha ett urinprov. Ta antingen med ett morgonurinprov i en rengjord burk eller låt bli att rasta hunden när du kommer till kliniken. Det tas istället ett urinprov på djuret när du kommit. Man kan ta sterila urinprov via ett guidat ultraljud. Ska din hund på ultraljudsundersökningen ska den INTE ha kissat innan.

Sövning

Djur som ska sövas eller ges lugnande bör inte äta innan undersökningen, helst inte på 6-8 timmar. För vissa blodprover krävs även att djuret är fastande.

Smittsamma sjukdomar

Om ditt djur har klåda, diarre, kräkningar, hosta eller annan smittsam sjukdom, var vänlig och anmäl dig i receptionen innan du tar in ditt djur. Du får sedan gå in via en egen entré utan att möta andra djur.

Lite vett och etikett

Katter är ofta stressade vid ett besök till veterinären, hjälp din katt genom att inte ställa buren på golvet eftersom en stressad katt gärna vill sitta högt upp (helst i taket). Se även till att ingen hund eller främmande person går fram och sticker ner ansiktet i buröppningen, detta är rent hotfullt ur kattens perspektiv. Använd gärna feliway och/eller zylkene inför besöket, det gör att katten bättre kan hantera sin stress och oftast lugna sig bättre (fungerar dock inte på alla individer).

Hundar ska alltid vara kopplade. Hundar är ofta glada och livliga och vill hälsa, men tänk på att andra djur och människor inte alltid uppskattar det. Det kan sitta en rädd och/eller smärtpåverkad hund eller katt i väntrummet som inte alls vill hälsa så försök att hålla alla djur separerade från varandra eller fråga den andra djurägaren innan om det är ok att hälsa.