Betalning sker i de allra flesta fall innan djuret lämnar kliniken. Här kan du läsa om vad som gäller och vilka alternativ som finns.

Vi önskar att våra kunder betalar med kredt-, betalkort eller Swish. Från och med 1 januari 2021 tar vi inte emot kontanter hos oss. Tack för ditt överseende med detta.

Vi kan också hjälpa dig att ansöka om fakturabetalning och Agriakortet, som ger dig möjlighet att dela upp betalningen. 

Om du har ditt djur försäkrat betalar du i normalfallet till kliniken och skickar själv kvittot till försäkringsbolaget. Det tar som regel en till två veckor innan du får pengar tillbaka. Men det finns ett alternativ. Du kan välja s.k. direktreglering och då endast betala den del av kostnaden som inte täcks av din försäkring.

Direktreglering

Om du har ditt djur försäkrat kan vi i samband med besöket ordna med en direktreglering. Vi skickar då in underlaget för besöket direkt till försäkringsbolaget och du betalar endast din självrisk. För denna service utgår en avgift om 195 kronor. Självrisken varierar mellan olika bolag och vi har ingen möjlighet att undersöka huruvida ditt djurs försäkring täcker besökets kostnader. Vår rekommendation är därför att ni själva tar kontakt med ert försäkringsbolag innan besöket och hör vad som gäller för just ert djur. 

Faktura eller delbetalning

När kostnaden är oväntad eller försäkringen kanske inte täcker allt är det bra att kunna betala med faktura eller att dela upp sin betalning. I samarbete med Svea Ekonomi erbjuder vi flera olika möjligheter till delbetalning som gör det möjligt för dig själv att bestämma en betalningstakt som passar dig.  

Så funkar det:

  1. Ansök om faktura eller delbetalning i receptionen på din klinik eller via denna länk.
  2. Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt. En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar. 
  3. Signera köpet med ditt mobila BankID.

Exempel på delbetalning

Du kan dela upp din kostnad över 12 månader räntefritt. En uppläggningsavgift på 245kr tillkommer samt en administrativ avgift på 29kr/månad. Effektiv ränta på beviljat belopp 20,000kr är 5,67%

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren:

Faktura eller delbetalning

Ansök här

Agriakortet

På samtliga verksamheter inom AniCura kan du välja att betala ditt besök med Agriakortet. Agriakortet är ett VISA-kort som fungerar som ett vanligt kreditkort och även kan användas för att handla i butiker och ta ut kontanter i uttagsautomater.

Du behöver inte ha ditt djur försäkrat i Agria för att få lov att ansöka om Agriakortet.

Du som har ditt djur försäkrat i Agria har möjlighet att skadereglera direkt genom att betala med ditt Agriakort. Det betyder att du inte själv behöver lägga ut för hela kostnaden samtidigt som du får 300 kronor i rabatt på din fasta självrisk. Agriakortet är avgiftsfritt för dig som är kund i Agria.

Läs mer om hur du ansöker om, och skadereglerar, via Agriakortet.

För prisuppgifter och kostnadsförslag vänligen kontakta oss på 0240-701 11  eller sänd ett mail till falun.bokning@anicura.se