Uppdaterad information om COVID-19. Just nu begränsar vi antalet besök till oss

Hos oss på AniCura Dalarna följer vi, i likhet med de flesta andra arbetsplatser, de riktlinjer som finns i samhället för att förhindra smittspridning vilket innebär att flera av våra medarbetare är hemma från jobbet just nu. Med tanke på utvecklingen räknar vi med fler bortfall i personalstyrkan den närmsta tiden.

För att inte att riskera att hamna i ett läge där vi inte kan ta emot patienter som är i akut behov av vård har vi valt att begränsa vissa bokningar som vi bedömer kan vänta. Till viss del kommer också redan bokade besök och operationer att flyttas fram. Alla kunder som berörs av en eventuell ombokning kommer att bli kontaktade personligen. Vi har inte heller möjlighet att ta emot drop-in vaccinationer i nuläget.

För er och för vår skull ber vi er som visar symptom på luftvägssmitta eller har varit i riskområden för COVID-19 att ringa oss innan ni besöker något av våra 44 djursjukhus. När du ringer oss har vi möjlighet att reda ut om ditt djur måste komma in på redan bokad tid eller akut och också hur besöket ska genomföras. Vi kan i många fall använda separat ingång så att ordinarie väntrum undviks. Vi kan också tillsammans avgöra om du som matte eller husse måste vara med vid ett eventuellt besök, eller om du istället kan lämna ditt djur utan att själv närvara vid undersökningen.
Du kan också få snabb kontakt med våra veterinärer mellan 7-22 varje dag via AniCura-appen (länkar till nedladdning finns längre ned på sidan).

Vi arbetar vi just nu enligt följande:

Vi vill begränsa antalet besökare till endast en person. Medföljande får gärna vänta utanför.

Virus trivs på händerna och undvik därför att röra vid ditt ansikte.

Något vi gör 4-16 gånger per timme utan att tänka på det.

Tvätta händerna med tvål och varmt vatten, före och efter ditt besök.

Inte i händerna! Näsduken slänger du efter användning.

Våra kliniker har stort fokus på hygien och rengörs och desinficeras enligt gällande policy.

Vi gör detta för att minimera smittorisken både för er och våra medarbetare. Vi bär alla ett individuellt ansvar att inte bidra till smittspridning.

Hjärtliga tack för visad hänsyn!