Ortopedi är en specialitet som omfattar behandling av skador på rörelseapparaten samt medfödda och förvärvade deformiteter i rörelseapparaten.

Landskrona

Föreningsgatan 165 261 51 Landskrona
Hitta hit 0418-257 10

Hos oss arbetar är det framförallt Alexandra Vilen, leg veterinär med specialistkompetens i sjukdomar hos hund och katt som tar emot hundar och katter som är halta, uppvisar nedsatt prestation, visar tecken på smärta eller vinglighet till exempel. Alexandra har många års erfarenhet av neurologiska och ortopediska sjukdomar och har arbetat som kirurg på större djursjukhus innan hon kom till oss. Välkommen att boka tid till Alexandra!

Ortopedi behöver inte alltid betyda att djuret ska opereras. I vissa fall har man en uttänjning eller ruptur av ett ligament eller ledband som kan behandlas med ortoser och rehabilitering. I en del fall väljer man av olika skäl en medicinsk eller konservativ behandling.

Hältutredning

Hälta kan ha många olika orsaker. Vid en hältutredning är djurets sjukdomshistoria, anamnesen, mycket viktig. Vanligtvis vill veterinären även se hur hunden eller katten rör sig. Därefter görs en klinisk undersökning med utökad undersökning av rörelseapparaten, dvs skelett, muskler, leder och mjukdelar. För en del undersökningar behöver man oftast ge djuret lugnande medel (sedering) som exempelvis vid undersökning av eventuell korsbandsskada samt vid röntgen av skelett och leder. Ibland kan andra bilddiagnostiska undersökningar bli aktuella, såsom datortomografi eller MR-undersökning.

Landskrona

Föreningsgatan 165 261 51 Landskrona
Hitta hit 0418-257 10