Vi vet idag att risken för sjukdomar som diabetes och ledsjukdomar minskar om hunden och katten är normalviktiga. Vi vet också att övervikt i många fall påverkar livslängden negativt. Därför erbjuder vi individuellt anpassade viktminskningsprogram.

Läckeby

Örntorp 201 395 98 Läckeby
Hitta hit 0480-42 97 00

På AniCura Läckeby Djursjukhus har vi omsorgssköterska som kan hjälpa dig om du har funderingar kring ditt djurs hälsa. Hon har inriktning på friskvård och förebyggande behandling och kan hjälpa dig med information om sjukdomar och förebyggande åtgärder för ditt djur.

 

Vi har ett brett utbud av foder för hundar och katter som behöver gå ner i vikt och vår omsorgssköterska hjälper dig att lägga upp ett program som fungerar för dig och för ditt djur. Med hjälp av motion kan övervikten reduceras och i Läckeby finns möjlighet till vattenträning i vår watermobilizer/Waterwalk.

Målsättningen är friskare djur!

Lagom är bäst

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller det egna djurets vikt. Hullet kan smyga sig på så gradvis att du helt enkelt inte är medveten om att det har övergått till att bli övervikt. Du kanske märker att ditt djur är mindre aktiv än tidigare, men ofta är han eller hon lika pigg som vanligt och det gör hullbedömningen ännu svårare.

Viktminskning med varsamhet

För att ditt djur ska återfå lämplig vikt krävs oftast att du ger ett dietfoder. Det är en viktig åtgärd i viktminskningsprogrammet.

Innan ett program inleds är det viktigt att en veterinär undersöker djurets allmäntillstånd. Efter veterinärkontrollen träffar ni - du och ditt djur - en kostrådgivare som berättar om foder och motion. Du får rekommendationer om matportioner, rutiner och motionsvanor.

Under viktminskningsprogrammets gång får du komma in och väga ditt djur med regelbundna intervaller. Kostrådgivaren hjälper dig så att djuret går ner i vikt i lagom takt.

Kontakta din lokala klinik för mer information samt priser!

Läckeby

Örntorp 201 395 98 Läckeby
Hitta hit 0480-42 97 00