Bästa djurägare!


Vi arbetar för närvarande med öppettiderna 08.00-24.00. Så snart som det är möjligt har vi för avsikt att åter öppna upp vår ordinarie dygnet-runt jour.

Vi tackar er alla för visad förståelse! För vidare information hänvisas till inlägget ”Hälsning från Kalmarsund” som publicerats på såväl vår Facebooksida samt vår hemsida den 19/7.

 

Vänliga hälsningar,
Karin Löfqvist, tf Regionchef AniCura Kalmarsund

Ortopedi är en specialitet som omfattar behandling av skador på rörelseapparaten samt medfödda och förvärvade deformiteter i rörelseapparaten.

Läckeby

Örntorp 201 395 98 Läckeby
Hitta hit 0480-42 97 00

Ortopedi behöver inte alltid betyda att djuret ska opereras. I vissa fall har man en uttänjning eller ruptur av ett ligament eller ledband som kan behandlas med ortoser och rehabilitering. I en del fall väljer man av olika skäl en medicinsk eller konservativ behandling.

Hältutredning

Hälta kan ha många olika orsaker. Vid en hältutredning är djurets sjukdomshistoria, anamnesen, mycket viktig. Vanligtvis vill veterinären även se hur hunden eller katten rör sig. Därefter görs en klinisk undersökning med utökad undersökning av rörelseapparaten, dvs skelett, muskler, leder och mjukdelar. För en del undersökningar behöver man oftast ge djuret lugnande medel (sedering) som exempelvis vid undersökning av eventuell korsbandsskada samt vid röntgen av skelett och leder. Ibland kan andra bilddiagnostiska undersökningar bli aktuella, såsom datortomografi eller MR-undersökning.