På AniCura Läckebys vårdavdelning arbetar dagligen veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare, dygnet runt för att säkerställa säker vård.

Hur bor ditt djur hos oss?

På vårdavdelningen har vi en kattavdelning, en hundavdelning samt en infektionsavdelning för djur med smittsamma sjukdomar. Hundarna bor i rymliga burar där de har mjuka underlag, mat- och vattenskål. Hundarna rastas minst fyra gånger per dag. För hundar som inte är vana att gå i koppel och kan ha svårt att uträtta behov, har vi en gräsbeklädd rastgård där hunden kan få vara lös en liten stund. Alla hundar rastas med hänsyn till deras individuella behov. Våra kattpatienter bor i en egen rymlig bur där de har en mjuk filt eller en liten korg, mat och vattenskål samt en kattlåda som töms flera gånger dagligen.

Utfodring

Maten är av stor betydelse för djurens välbefinnande och tillfrisknad. Vi lägger stor omsorg vid att få patienterna att äta bra under sin vistelse hos oss. Vissa sjukdomar kräver speciellt anpassat dietfoder. Råd om fortsatt utfodring får ni när patienten skrivs ut.

Undersökning och behandling

Varje dag undersöker veterinären patienten för att kunna göra en bedömning av vilka undersökningar och behandlingar ditt djur behöver för att kunna bli frisk eller för att rätt diagnos ska kunna ställas. Om något större ingrepp eller undersökning, som inte är planerat, skulle behöva göras så kontaktar vi dig först för att stämma av detta med dig.

Besök

De flesta patienter finner sig väl tillrätta på djursjukhuset. Ibland känner ni som djurägare ändå ett behov av att komma och hälsa på och naturligtvis är ni välkomna. Tänk bara på att besök kan skapa mer oro än lugn när patienten lämnas igen. Det kan därför vara bättre att avstå. Vi kontaktar dig alltid om ditt djur skulle bli akut sämre. Alla besök skall ske i samråd med veterinär eller sköterska.

Telefontider

Varje dag ringer vi till dig för att informera och stämma av om vidare utredning- eller behandlingsplan för ditt djur. Ibland kan det dröja till sen eftermiddag innan vi ringer på grund av att vi till exempel inväntar svar på blodprov eller ultraljudsundersökning.
I de fall ditt djur skall opereras så ringer vi efter att operationen är klar och meddelar hur det har gått. Om ditt djur skulle bli akut sämre under inskrivningen ringer vi alltid upp direkt.