Bästa djurägare!


Vi arbetar för närvarande med öppettiderna 08.00-24.00. Så snart som det är möjligt har vi för avsikt att åter öppna upp vår ordinarie dygnet-runt jour.

Vi tackar er alla för visad förståelse! För vidare information hänvisas till inlägget ”Hälsning från Kalmarsund” som publicerats på såväl vår Facebooksida samt vår hemsida den 19/7.

 

Vänliga hälsningar,
Karin Löfqvist, tf Regionchef AniCura Kalmarsund

På AniCura Läckeby Djursjukhus har vi en blodbank för hundar. Det är mycket tacksamt att vi har hundar med sina hussar och mattar som vill donera blod så vi kan rädda liv. Gemensamt för våra blodgivare är viljan att hjälpa andra hundar som råkat illa ut.

Varje år får ca 20-30 hundar en blodtransfusion här på AniCura Läckeby Djursjukhus. Orsakerna till blodbrist kan vara flera. En hund fick transfusion i samband med kejsarsnitt, några andra har fått i sig råttgift men flertalet behöver blod till följd av akuta sjukdomstillstånd med allvarlig blodbrist som följd. Vi är otroligt tacksamma för att vi har flera hundar som donerar blod till oss. Behovet av blod fortsätter och vi behöver ständigt nya givare. Om du har en hund som du vill ska bli blodgivare är du varmt välkommen att kontakta oss!

För att din hund ska kunna lämna blod krävs följande:

Skicka gärna ett mail till lackeby.blodgivare@anicura.se så kontaktar vi dig. Tack för att du vill vara med och rädda liv!