Tacksamma djurägare fick gratis vård till sina hundar och katter

Artiklar i Barometern och Östra Småland 170320

Sankt bernhardshunden Bellamy var tveksam till att lägga sig på undersökningsbänken. Men med hjälp av lite godis fick veterinären till slut undersöka öronen.

Bellamy var ett av de husdjur som fick komma till AniCura Kalmar Djursjukhus nu i söndags för gratis undersökning, behandling och rådgivningen.

- Jag är jättetacksam för den här chansen att få komma hit med Bellamy, förklarar hennes matte Kristina. Bellamy har tappat en tand och har haft besvär med tassarna så det är så värdefullt att få den här möjligheten, säger hon. Veterinären upptäcker att Bellamy har eksem i mungiporna och nu ska området rakas för att det ska bli lättare att smörja med salva. Bellamy blir mycket besvärat. Hon glider ner från undersökningsbänken och kryper in under en stol. Nåja, är man en hund på 65 kilo är det inte lätt att gömma sig - det var bara huvudet hon lyckades dölja.

Under söndagen arbetade tre personer enligt ordinarie helgschemat, men ytterligare fem personal från AniCura Kalmar Djursjukhus och även AniCura Läckeby Djursjukhus arbetade extra den här dagen.

- Det är första gången vi gör den här satsningen och vi gör det i samarbete med Stadsmissionen, berättar Carina Åkesson som är veterinär på AniCura Kalmar Djursjukhus.

- Vi ville hjälpa vissa djurägare som annars kanske inte skulle ha råd att komma hit med sina husdjur, förklarar hon innan hon beger sig till receptionen för att ta emot nästa patient.

Läs artikeln i Barometern och i Östra Småland