Rehab en hjälp att nå toppen

Läs gärna om Asta och Svante och hur regelbunden rehabträning hjälper dom att nå SM 2017

Hej!

Jag heter Lena och vi har två Golden Retrievers som är kullsyskon och är 3,5år idag. De heter Asta och Svante. Vi har en liten solskenshistoria att berätta!

Förra året den 14/4 opererade veterinär Camilla Ifwarson på AniCura Läckeby djursjukhus Astas högra armbågsled pga artros och Asta hade rehabiliteringsträning innan och efter hos fysioterapeuterna Jenny och Matilda på djursjukhuset i Läckeby vilket gjort att Asta idag kan leva ett gott liv med bland annat bus och lek, promenader, vatten och simträning, rallylydnadsträning och tävlingar. Hösten 2016 kunde vi börja träna och tävla igen i Mästarklass i Rallylydnad.

Nu i vår blev Asta Rallylydnadschampion som var ett av våra mål i år. Ett annat mål är att försöka kvala in till SM 2017 i rallylydnad i Jönköping vilket vi hoppas och tror vi kommer göra om vi får ha hälsan med oss och lite tur samt med hjälp och stöttning från Mathilda och Jenny.

Svante har inga problem idag med sina leder men han får friskvårdsträning i förebyggande syfte. Han är en glad och busig kille som vi hoppas på att även han kan kvala in till nästa års SM i Rallylydnad då han troligen inte hinner få ihop tillräckligt många poäng i år. 

AniCura Kalmarsund sponsrar oss i år 2017 med ett antal besök hos deras fysioterapeuter vilket vi är väldigt, väldigt glada och tacksamma för! Känns tryggt att ha specialister som är med på våra hundars resa och kan hjälpa, stötta oss och komma med goda råd och tips med träning nu och framöver!

Vi är så glada och otroligt tacksamma för allt ni har hjälpt oss med och stöttat oss med Asta och Svante men också naturligtvis med våra tidigare hundar och katter!

Med vänliga Hälsningar

Lena Mellborg