Vi vet idag att risken för sjukdomar som diabetes och ledsjukdomar minskar om hunden och katten är normalviktiga. Vi vet också att övervikt i många fall påverkar livslängden negativt. Därför erbjuder vi individuellt anpassade viktminskningsprogram.

Kalmar

Gasverksgatan 17 392 45 Kalmar
Hitta hit 0480-270 50

Vår personal erbjuder dig möjligheten att väga ditt djur och utifrån resultatet ge dig vägledning om rätt foder och eventuellt en lämplig diet samt fortsatt uppföljning.

Vi lägger upp en lätt överskådlig viktkurva som ni sedan tillsammans kan följa för att nå optimalt resultat.

Tidsbeställning görs på telefon 0480-270 50

Lagom är bäst

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller det egna djurets vikt. Hullet kan smyga sig på så gradvis att du helt enkelt inte är medveten om att det har övergått till att bli övervikt. Du kanske märker att ditt djur är mindre aktiv än tidigare, men ofta är han eller hon lika pigg som vanligt och det gör hullbedömningen ännu svårare.

Viktminskning med varsamhet

För att ditt djur ska återfå lämplig vikt krävs oftast att du ger ett dietfoder. Det är en viktig åtgärd i viktminskningsprogrammet.

Innan ett program inleds är det viktigt att en veterinär undersöker djurets allmäntillstånd. Efter veterinärkontrollen träffar ni - du och ditt djur - en kostrådgivare som berättar om foder och motion. Du får rekommendationer om matportioner, rutiner och motionsvanor.

Under viktminskningsprogrammets gång får du komma in och väga ditt djur med regelbundna intervaller. Kostrådgivaren hjälper dig så att djuret går ner i vikt i lagom takt.

Kontakta din lokala klinik för mer information samt priser!

Kalmar

Gasverksgatan 17 392 45 Kalmar
Hitta hit 0480-270 50