Rehabiliteringsmottagning

Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster och inom rehabilitering vidareutbildade legitimerade djursjukskötare fem dagar i veckan.

Rehabiliteringsmottagning för hund och katt

I nära samarbete med djursjukhusets ortopeder och neurologer sätter vi upp en individuell behandlingsplan för varje patient.

Vi arbetar också med friska hundar som till exempel behöver kompletterande träning inför till exempel jakt eller tävling. Även äldre hundar kan må bra av och få ett friskare, rörligare liv av friskvårdsträning. Fråga oss gärna om individuella träningsupplägg!

Till hjälp har vi ett stort urval av redskap att använda vid behandlingar, bland annat en Water Treadmill (se nedan), löpband, laser, balansbollar/redskap och cavaletti.

Water Treadmill – vattenträning på löpband

I vår Water Treadmill får din hund anpassad vattenträning som kan användas både som rehabilitering efter skada och/eller sjukdom samt i förebyggande, upptränande syfte.

Vattenträning i WTM är en kontrollerad och skonsam träningsform. Vattennivån och hastigheten på bandet anpassas beroende på skada, ålder och dagsform hos patienten. Vattnet avlastar lederna och ger ett motstånd som ökar med hastigheten på rörelsen. Träningen är avlastande samtidigt som den på ett effektivt sätt bygger upp muskulatur.

Vattengymnastik passar även för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka och/eller gå ner i vikt.

Första besöket

När du kommer till oss första gången får du träffa en av våra leg. sjukgymnaster som förklarar hur skadan påverkar ditt djur, samt vad det kan innebära för framtiden.

Vi undersöker skadan och går igenom:  

  • Hur du som djurägare kan hjälpa ditt djur och vad djuret får och inte får göra under rehabiliteringen.
  • Hur ett individanpassat tränings- eller behandlingsprogram för ditt djur bäst ska läggas upp.
  • Hur lång tid och hur mycket rehabiliteringsträning som djuret behöver.
  • Vilka behandlingar och övningar till exempel massage och stretching som du själv kan utföra tillsammans med ditt djur mellan besöken.

Hos oss går det bra att komma på enstaka besök eller köpa klippkort för fem eller tio besök. Klippkortens gilitighetstid är ett år från utfärdande och gäller för ett djur.

Friskvårdskontroll

Friska och aktiva sällskaps- och tävlingshundar är också varmt välkomna till oss för genomgång av leg. sjukgymnast. Vi undersöker din hunds rörelser, muskulatur och leder. Vi analyserar undersökningsfynden utifrån vilken aktivitet din hund utför och ska klara av att utföra samt informerar dig som djurägare om ev behandlings- och träningsalternativ som bäst lämpar sig för din hund.

Rehabmottagningen har telefontid: 
Varje helgfri måndag och torsdag mellan kl 12-13 på telefon 08-505 303 20.
Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar!

Relaterade artiklar

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.