Hjärtmottagningen

På vår Hjärtmottagning på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen har vi ett kompetent team med veterinärer och sköterskor som är redo att möta dig och ditt djur vid misstanke om eller bekräftad kardiovaskulär sjukdom.

Detta kan innefatta allt från unga djur med blåsljud och medfödda missbildningar till äldre djur med förvärvade hjärtfel. Kardiologigruppen arbetar tätt med resterande avdelningar på djursjukhuset och är behjälpliga i alla frågor som rör kardiologi, exempelvis när en patient med hjärtsvikt är inskriven på vår Intensivvårdsavdelning eller när en patient får rytmrubbningar i samband med en operation.

Utöver klassiska patienter med hjärtfel tar vi emot patienter med hosta och luftvägsrelaterade symtom, patienter som presenterar med anamnes om kollaps samt högt blodtryck. Ofta kan vi snabbt komma vidare med exempelvis bilddiagnostik och endoskopiska undersökningar tack vare det täta samarbetet med vår Operationsavdelning.

Vi har ett tätt samarbete inom djursjukhuset, men vi har även ett fint samarbete med Hjärtgruppen på AniCura Djursjukhuset Albano. Där har vi valt att förlägga interventionella ingrepp, som behandling vid pulmonalisstenos eller PDA samt pacemaker-inplantation.

Utöver det kliniska arbete som veterinärerna i Hjärtgruppen vid AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen utför så bedriver även samtliga veterinärer i gruppen klinisk forskning inom olika ämnesområden.

Våra diagnostiska möjligheter

Vi har en mycket fin ultraljudsmaskin med avancerad 3D-teknik. Vi har även en Holter (24-timmars EKG) som kan användas i upp till en vecka, ett EKG på plats hos oss samt ett telemetriskt EKG på vår intensivvårdsavdelning samt vårdavdelning. Vi har förmånen att kunna analysera exempelvis troponin I på djursjukhuset vilket ger mycket korta svarstider.

Avelsundersökningar

Förutom att behandla kardiovaskulära sjukdomar utför vi såklart även alla typer av avelsundersökningar, som HCM- och DCM-screeningar.

Remittera till oss

Vi tar med glädje emot remisser för utredning av blåsljud hos både unga och gamla djur, arrytmiutredningar, utredningar vid kollapser och patienter som har luftvägssymtom som till exempel hosta. Är du en remitterande veterinär som behöver hjälp i frågor om kardiologi har vi ett direktnummer som du gärna får ringa för hjälp i frågor om kardiologi. Detta nummer bemannas av för dagen schemalagd sköterska och veterinär.

Hjälpte den här artikeln dig?

Vänligen välj vad som passar din situation eller typ på egen hand. Vi uppskattar din feedback väldigt mycket.

Tack!

Vi uppskattar det verkligen

  • Anna R.V

    Leg. Veterinär med specialistkompetens

  • Mikael

    Leg. Veterinär med specialistkompetens

Relaterade artiklar

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.