Akuten

AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossens akutmottagning är öppen dygnet runt årets alla dagar. Vi är ett av Sveriges största och modernaste djursjukhus med specialisering på hund och katt.

Öppettider

Akutmottagningen håller öppet dygnet runt, året om.

Vid begränsat akutintag

Ibland drabbas vi av omständigheter som gör att vi behöver begränsa vårt akutintag till att enbart ta emot djur med livshotande tillstånd.

Exempel på direkt livshotande tillstånd där man alltid ska söka vård direkt:

  • Kraftigt påverkat allmäntillstånd/medvetandegrad
  • Svårt att andas
  • Kraftig blödning
  • Kramper
  • Kraftig smärta
  • Kan ej kissa
  • Hög feber eller låg kroppstemperatur
  • Får ej behålla mat/vatten
  • Akut uppkommen svullen buk
  • Ormbett

Ring oss gärna innan ni kommer in. Då har vi möjlighet att bedöma djurets tillstånd samt förbereda för er ankomst.

Är du osäker på om ditt djurs tillstånd är akut kan du antingen ringa oss eller kontakta våra veterinärer i AniCura-appen. Appen finns i AppStore och Google Play och heter helt enkelt ”AniCura”.  Rådgivning och veterinärbesök är kostnadsfritt i appen. Läs mer här.

Ta med ditt djurs mediciner om du åker in akut

Om ditt djur står på mediciner, se till att du tar med dig dem till djursjukhuset. Medicinerna kan behövas om ditt djur skrivs in hos oss. Detta eftersom vi inte alltid har alla medicinska preparat i lager och att det ibland kan ta tid att få dem levererade. 

Om ditt djur kan bära på smitta

Har du ett djur med hosta, diarré, kräkning, ett sår som varar eller klåda ber vi dig att behålla ditt djur i bilen eller utanför till dess att du har anmält dig i receptionen. Efter det hänvisas ni eventuellt till specifikt rum eller vår infektionsavdelning. Detta för att undvika eventuell smittorisk.

Löpande bevakning av ditt djurs tillstånd

Från och med mottagningen i väntrummet och hela tiden därefter gör vi kontinuerligt bedömningar av ditt djurs hälsostatus.  

Det kan förekomma väntetider

Ibland är patienttillströmningen stor och det kan tidvis uppstå väntetid på akutmottagningen. Ring därför helst innan du kommer hit, så har vi möjlighet att dirigera om dig till annat djursjukhus med kortare väntetid. Se övriga AniCura-kliniker här.

De djur som är svårast sjuka eller skadade prioriteras alltid, oavsett när de kommer till akuten. I övrigt tar vi hand om djuren i tur och ordning. OBS! För akuta besök debiteras alltid en jouravgift. Läs mer om akutkostnader här

IVA - intensivvårdsavdelningen

I de fall  ett djur är mycket allvarligt sjukt vårdas det på vår IVA. Här finns personal tillgänglig dygnet runt och det finns avancerad utrustning för omfattande övervakning och behandling av våra patienter. Läs mer här.

Operationsavdelningen

Vi har en mycket modern och avancerad operationsavdelning där våra veterinärer utför de allra flesta typer av akuta och planerade operationer, från enkla ingrepp till avancerad ortopedi-, neuro-, ögon-, buk- och thoraxkirurgi. Läs mer här.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.