Med anledning av att flera djursjukhus begränsar sina öppettider i sommar

Med anledning av att flera djursjukhus har annonserat att dom kommer begränsa sina öppettider i sommar, vill vi göra följande förtydligande vad gäller AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossens dygnetruntöppna akutverksamhet i sommar.

Vi, AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, är Storstockholms enda akutdjursjukhus som har öppet dygnet runt, året om. Varje timme, varje dag, året runt håller vi vår akutmottagning öppen för de akut svårast sjuka och skadade djuren. Och det är med stor stolthet vi därmed upprätthåller djurskyddet för stora delar av Sverige.
 
Arbetet med planeringen av sommarbemanningen hos oss på Bagarmossen pågår just nu för fullt och inom AniCura kommer vi att göra allt som står i vår makt för att inte behöva begränsa Bagarmossens öppettider. Bidragande orsaker till de begränsade öppettiderna på flera djursjukhus och kliniker i Sverige är bl.a. den ansträngda bemanningssituationen som finns inom hela djursjukvården p.g.a. brist på legitimerad personal, hög sjukfrånvaro till följd av Covid-19, många nya sällskapsdjur och en ökad efterfrågan på djursjukvård. Vi vill vara tydliga med att vi, i vårt arbete med att bemanna Bagarmossen, värnar om våra medarbetare och att vi kan bibehålla en god arbetsmiljö. Kan vi inte det kan även vi komma att tvingas ta det tunga beslutet att stänga vår akutmottagning nattetid, men det är verkligen det sista vi önskar och jobbar för.
 
Aktuell information angående öppettider hittar ni alltid här på vår hemsida.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.