Sjukhuschefen om bytet av journalsystem

Den 8 november byter vi journalsystem här på Albano, ett utmanande projekt som vi vet kommer mynna ut i det bättre. Vår sjukhuschef Karin Lagerstedt har svarat på frågor om journalsystembytet.

  • Varför byter vi journalsystem?

Vårt nuvarande journalsystem Trofast går i graven efter många års trogen tjänst inom djursjukvården. Efter den sista december i år stängs Trofast ned. Systemleverantören av Trofast har heller inte uppdaterat eller uppgraderat journalsystemet på länge med nedstängningen i åtanke. Därför ser vi fram emot ett nyare och modernare journalsystem som delvis kommer ha funktioner vi har saknat i Trofast.

  • Vad innebär det för våra kunder att vi byter journalsystem?

Den stora förbättringen av journalsystem sker bland annat för djurägare/kund då t.ex. kallelser och ev. återbud går att hantera på ett effektivare sätt och hemgångsråden skickas elektroniskt efter besöket. Det finns även möjlighet att via det nya journalsystemet lägga ut bokningsbara tider samt möjlighet att avboka sin tid via vår hemsida. Vi blir helt enkelt lite mer digitala och ökar delar av vår tillgänglighet mot djurägare.

  • Vad kan de besökare som kommer hit i samband med bytet förvänta sig?

I samband med bytet kommer vi att dra ned på vår verksamhet för att vi som jobbar på Albano ska få en möjlighet att lära oss att arbeta i det nya journalsystemet. Det är även för att säkra patientsäkerheten, då det säkerligen kommer ta tid att föra journal i början med ett nytt journalsystem.

Vi har redan nu börjat informera remittenter och närliggande kliniker om vår något begränsade tillgänglighet och anledningen till den. Vid besöket kommer vi att informera extra tydligt om bytet och att det kan innebära extra långa väntetider. Receptionen kommer bulla upp med extra mutor för att hålla både djurägare och patienter på gott humör.

  • Vad ser du mest fram emot med det nya journalsystemet?

Det ska bli spännande med ett nytt journalsystem! Jag ser fram emot att börja arbeta i ett molnbaserat journalsystem med möjligheter till framtida digitalisering av verksamheten med medarbetarnas och patienternas bästa för ögonen.

Bytet från Trofast till det nya journalsystemet, ProVet Cloud, kommer ske den 8 november. Begränsningen i vår tillgänglighet beräknar vi kommer pågå mellan 5-21 november, med gradvis ökande kapacitet i takt med att vi blir varma i kläderna.

Har du fler frågor? Maila dem till albano.kundtjanst@anicura.se.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.