Årets blodgivarhund

En blodtransfusion kan vara livsavgörande för en skadad eller akut sjuk hund. Därför är behovet av blodgivande hundar stort – och det behövs fler hundar som kan hjälpa till att rädda liv. AniCura utser i år för första gången Årets Blodgivarhund för att uppmärksamma de hjältar som varje dag räddar liv. Flatcoated retrievern Max från Stockholm är en av de nominerade till utmärkelsen.

Femåriga Max och hans familj ställer upp i alla lägen, och åker med glädje de 11 milen från Grisslehamn till Albano för att hundarna ska kunna lämna blod. I familjen finns även storebror Mårten som precis pensionerats som blodgivare, och lillebror Milo som precis börjat lämna. Max är en riktig glädjespridare som tar sitt viktiga uppdrag på största allvar.

- Utan våra blodgivare hade vi inte kunnat bedriva en så pass avancerad djursjukvård som vi gör idag. Utmärkelsen är ett sätt för oss att uppmärksamma det bidrag som dessa hundar gör. Vi hade aldrig kunnat rädda så många hundar utan våra hjältar, säger Anna Pettersson, ansvarig veterinär på blodbanken, AniCura Djursjukhuset Albano.

Årets blodgivarhund utses av en jury och vinnaren offentliggörs på internationella blodgivardagen den 14:e juni. Här kan du läsa mer om utmärkelsen. 

Vi håller alla tummar och tassar för vår fantastiska Max och riktar samtidigt ett stort tack till alla våra blodigvande hjältar på Albano och runtom i landet.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.