Laser

LASERBEHANDLING

Laserterapi är en enkel behandlingsform som är dokumenterat effektiv vid led-, sen- och muskelskador med flera. Lasern används oftast direkt på skadeområdet, men är också framgångsrik vid behandling av triggerpunkter. Laserbehandlingen har en läkande effekt på cellnivå.

Läkningstiden och därmed konvalescenstiden kan halveras vid användning av laser. Din hund är med andra ord snabbare igång igen. Kom dessutom ihåg att hundens allmänna välmående har inflytande på immunsystemet. Inom sårbehandling finns idag ingen behandlingsmetod som är skonsammare eller mer effektiv.

Vid laserbehandling frisätts endorfiner och oxytocin i kroppen, vilket ger smärtlindring och en välbehagkänsla hos hunden. Detta gör att hunden blir lugn, men även lite trött.

Laserbehandling är en smärtfri behandling. Hundar kan ibland få mer ont eller “träningsvärk” efter en behandling, men endast under en kort tidsperiod. Detta beror på att läkningsprocessen har tagit ny fart och går snabbt över.

Vad kan behandlas:

⦁    Sår, även svårläkta sår. 

⦁    Svullnad 

⦁    Smärta och ömhet 

⦁    Muskelspänningar 

⦁    Muskelinflammationer 

⦁    Muskelbristningar  

⦁    Gallor     

⦁    Ledinflammationer, undantaget septisk artrit

⦁    Senskador

⦁    Artros

⦁    Osteochondros

⦁    Hudbesvär, t.ex. svamp 

⦁    Eftervård - operationer 

⦁    Furunkulos

⦁    Hot Spot

* Vattensvans

 

Kontraindikationer:

Kontraindikationer är benämningen på tillstånd där hunden INTE ska behandlas med laser. Exempel på detta är akut allmän infektion och tumörsjukdomar.

En positiv reaktion är förväntad inom tre behandlingar. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Vissa individer reagerar inte alls eller så lite att man måste konstatera att laserbehandling inte är rätt behandlingsmetod. 

Försäkringsbolagen har olika villkor angående vilka behandlingsmetoder de ersätter. Kontakta därför ditt försäkringsbolag innan behandling påbörjas för att få rätt information gällande just ditt djurs försäkringsvillkor. 

Kom ihåg att varje djur är unikt! Det är viktigt att behandlingen planeras och följs upp av utbildad personal. Hos oss på AniCura har vi två legitimerade sjukgymnaster med vidareutbildning inom veterinärmedicin på vår rehabavdelning. Kontakta oss gärna för en konsultation.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.