Vi blir kontantfria!

Från och med den 1 juni 2021 blir AniCura Djursjukhuset i Hässleholm ett kontantfritt djursjukhus. Betalning på djursjukhuset görs via kortbetalning eller swish. Behöver du göra upp en avbetalningsplan erbjuder vi fakturering via SVEA ekonomi.

AniCura svarar gärna på frågor om priserna på våra djursjukhus och kliniker och vi tål att jämföras. Det är viktigt att komma ihåg att svensk djursjukvård är världsledande och den diagnostik och vård som bedrivs idag är på många sätt fullt jämförbar med humanvården.

Idag botar AniCura cancer, behandlar allergier och räddar livet på även svårt skadade djur tack vare en bra traumavård. Samtidigt har vi kortare väntetider, högre tillgänglighet och högre servicegrad än humanvården. Allt detta förväntar sig djurägare som besöker oss på AniCura. Så ja, det stämmer att det kostar med högkvalitativ djursjukvård. Därför rekommenderar vi alla djurägare att ha en bra djurförsäkring. 

För kunder på AniCura Djursjukhuset i Hässleholm gäller följande betalningsvillkor: 

  • Betalning sker med kort eller swish. Har ni en giltig försäkring och har försäkringsbrevet med er kan vi  hjälpa till med en direktreglering mot ditt försäkringsbolag så du slipper ligga ute med hela summan själv. Du betalar dock alltid din självrisk på plats.

  • Djuret lämnas inte ut förrän samtliga kostnader betalats till djursjukhuset.

  • Djurägare till oförsäkrade djur eller fall där försäkringen inte täcker, ombeds förskottsinbetala innan större kirurgiska ingrepp eller omfattande medicinsk vård inleds.

  • Det är djurägarens ansvar att hålla sig löpande uppdaterad kring kostnader.

  • Vi på AniCura Djursjukhuset i Hässleholm kan bistå er med direktreglering mot ert försäkringsbolag. Det är dock djurägarens ansvar att hålla sig uppdaterad om vilken maxersättning som gäller samt huruvida försäkringen kommer att ersätta djurets vård eller ej.

  • Djurägaren är alltid skyldig att betala samtliga kostnader som inte ersätts av försäkringsbolaget till AniCura Djursjukhuset i Hässleholm.

  • Om du inte har pengar att betala för ditt djurs vård finns det vid vissa tillfällen möjlighet att söka det sk Agriakortet eller SVEA ekonomi - se nedan. Agriakortet skall vara giltigt när djuret kommer under vård – annars är du som djurägare skyldig att betala hela summan när djuret skall gå hem.

Faktura eller delbetalning

När kostnaden är oväntad eller försäkringen kanske inte täcker allt är det bra att kunna betala med faktura eller att dela upp sin betalning. Vår delbetalning gör det möjligt för dig att själv bestämma en betalningstakt som passar dig.

Så funkar det:

1. Ansök om faktura eller delbetalning i kassan på djursjukhuset.

2. Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt. En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar.

3. Signera köpet med ditt mobila BankID.

Exempel på delbetalning

Du kan dela upp din kostnad över 12 månader räntefritt. En uppläggningsavgift på 245 kr tillkommer samt en administrativ avgift på 29 kr / månad. Effektivränta på beviljat belopp 20,000 kr är 5,67 %.

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren:

• Vara minst 18 år

• Inga betalningsanmärkningar

• Skriven i Sverige sedan minst ett (1) år

 

Agriakortet

Med agriakortet får du möjlighet att dela upp din betalning räntefritt i upp till 12 månader. Om ditt djur är försäkrat i agria får du dessutom 300 kr i självrisks rabatt och erbjudande från agria.  För att vi ska kunna använda kortet direkt måste ansökan göras på kliniken! Om man ansöker hemifrån måste man vänta tills det fysiska kortet anlänt innan det går att använda på klinik. Personen som ska ansöka om kortet måste närvara på kliniken med giltig legitimation. Mer information finns på www.agria.se/agriakortet

Uteblivet besök

Hör av dig om du inte kan komma till ett bokat besök, då kan någon annan få din tid. Besöket ska avbokas 24h före utsatt tid för poliklinikbesök och 72h innan bokad operation annars registreras besöket som uteblivet. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök utan att ha lämnat återbud får du betala en avgift. För besök hos veterinär eller sköterska är avgiften vid uteblivande 350 kronor och för uteblivet besök från bokad operation är avgiften 700kr.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.