Sommaren på AniCura Kumla Djursjukhus

Vi vill önska alla våra fina patienter och djurägare en härlig sommar!

Under sommaren behöver vi tillfälligt ställa om vår verksamhet och kommer endast att hålla akuten öppen. Det innebär att vi inte kan ta emot några bokade besök för utredningar eller icke akuta åkommor. Vi hänvisar bokade besök vidare till våra kollegor på mindre djurkliniker i närheten. Akuten har öppet alla dagar hela sommaren mellan kl. 08.00-22.00.

 

Vilka patienter tar vi emot i Kumla i sommar?

Vi tar emot akut sjuka hundar, katter och kaniner som behöver vår hjälp samma dag. Vi bokar även in återbesök för de som behöver komma tillbaka efter att ha besökt oss på akuten för uppföljande prover eller behandling.

 

Varför kan vi inte ta emot bokade besök som vanligt?

Under sommaren går personalen på välbehövlig semester periodvis och det innebär att vi alltid har mindre bemanning under sommaren än resterade tid av året. I år har också fler större djursjukhus reducerat eller stängt sina öppettider på akuten vilket innebär att trycker på akuten på AniCura Kumla Djursjukhus blir större och vi behöver fler resurser för att ta han om de akut sjuka djuren.

 

Vart vänder jag mig för rådgivning?

Vi hänvisar all rådgivning på telefon vidare till våra kollegor i AniCura-appen. Att kontakta AniCura-appen är helt gratis och du får alltid prata med en veterinär via chatt, videosamtal eller röstsamtal. Appen håller öppen varje dag mellan 07.00-22.00 och kan svara på alla era frågor. Det underlättar för oss på djursjukhuset om vi kan minska antalet samtal och istället lägga mer fokus på våra akutpatienter som är på väg till eller redan är hos oss. Du laddar ner appen genom App Store eller Google Play. Om veterinären anser att ditt djur behöver akutsjukvård kommer du få hjälp att kontakta närmsta tillgängliga akutdjursjukhus.

 

Ingen kloklipp eller vaccination i sommar

Under sommaren, mellan veckorna 24–34, kommer vi inte att göra några vaccinationer eller klippa några klor. Vi hänvisar då vidare till vår klinik i Bista (semesterstängt v.27–30) eller till andra närliggande kliniker i området.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.